SEDAM DOBRIH RAZLOGA: Zašto bi trebalo imati odnose tokom ciklusa?

Sa menstruacijom dolaze i glavobolja, grčevi, iscrpljenost, napetost a, za većinu žena, period bez seksa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/yanalya

Mnogo žena ne voli dane ciklusa, jer to znači da nema seksa do daljnjeg. Ne više, dame. U nastavku teksta pročitajte nekoliko dobrih razloga zašto treba da imate seks i tokom perioda.

Sa menstruacijom dolaze i glavobolja, grčevi, iscrpljenost, napetost a, za većinu žena, period bez seksa. Pa, zar niste umorne od svega toga? Verovali ili ne, prednost seksa tokom ciklusa je to, što vam može pomoći da se rešite većinu od tih stvari. Zapravo, postoji bezbroj prednosti seksa tokom ciklusa, za koje možda niste znale ranije.

Top sedam razloga zašto bi trebalo da zaboravite na strah od seksa tokom ciklusa:

Rešićete se grčeva

Preskočite gutanje raznoraznih lekova i skinite se goli sa svojim partnerom. Ne samo da je bolje od lekova, seks tokom ciklusa oslobađa hormone – kao što su oksitocin i endorfin – koji umanjuju bolove, takođe. Zbogom grčevi, zdravo dobra vremena!

Osećaj je mnogo bolji

Ovo je definitivno glavni razlog zašto bi trebalo da imate seks tokom ciklusa. U toku menstruacije, pojačan je protok krvi na tom regionu tela zbog svih grčeva, koji pomažu pri izbacivanju.

Što znači da su svi nervni završeci napumpani do maksimuma i ekstra osetljivi. Sve je intenzivnije na svaki mogući način.

Rešićete se glavobolja

Seks je prirodni lek protiv bolova, bila da ste u sred ciklusa ili ne. Činjenica je, da tokom menstruacije sve boli mnogo jače.

Glavobolje su sastavni deo menstruacije i one čine stvari mnogo gorim. Glavobolje utiču i na vaše raspoloženje, takođe, a samim tim i na nivo energije. Seks tokom menstruacije će vam pomoći da se rešite dosadnih glavobolja, pa će samim tim period učiniti lakšim.

Lubrikanti vam neće biti potrebni

Iako seks tokom ciklusa može izazvati mali nered, taj nered će vam itekako koristiti. Lubrikanti su dosadni. Morate da prekinete sa seksom kako bi naneli još lubrikanta… Iscrpljujuće je, zaista. Menstruaciju možemo nazvati nekom vrstom prirodnog lubrikanta, tako da nećete imati nikakvih problema.

Imaćete novo iskustvo

Ako vam je potreban jednostavan način da malo zagrejete stvari između vas i vašeg partnera, ovo je odličan način da to postignete.

Ako ovo do sada niste radile sa svojim partnerom proći ćete kroz novo iskustvo zajedno. I, budite sigurne, vaša jača polovina će voleti način na koji reagujete na seks tokom ciklusa, budući da će za vas sve biti intenzivnije.

Postoji mogućnost da će vam se period završiti ranije

Ovo se možda neće desiti svim ženama, ali mnogo žena koje su imale seks tokom ciklusa su potvrdile da se njihov ciklus završio mnogo ranije nego što je trebalo.

Kontrakcije materice tokom orgazma čine da sve iz vas izlazi brže. Izgleda da ovaj razlog nadmašuje sve ostale.

Zbližićete se sa partnerom

Seks tokom menstrualnog ciklusa nije nešto što ćete raditi sa bilo kim. To je lična i osetljiva stvar. Pokazivanje ove strane nekome će sigurno učiniti da se osećate mnogo prijatnije u njegovoj blizini i zbližiti vas više nego bilo kad ranije.

Naravno, seks tokom perioda može biti prilično neuredan. Međutim, prednosti nadmašuju kolateralnu štetu. Probajte, obećavamo vam da nećete zažaliti.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar