Fantastičan recept za brzi kolač sa JAGODAMA: Sjajna kombinacija ukusa za vruće dane

Poslastica čija priprema ne traži puno vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Biskvit, jagode, čokolada, slatka pavlaka… Sjajna kombinacija!

Kolač je zaista divan i osvežavajući, a priprema je veoma jednostavna i ne traži puno vremena.

Sastojci:

Biskvit:
● 4 jaja
● 4 kašike smeđeg šećera
● 1 vanil šećer
● 4 kašike brašna
● 1 kašika gustina
● 2 kašike kakaa
● 100 ml ulja
● prstohvat soli

Fil s jagodama:
● 300 ml slatke pavlake
● 1 šlagfix
● 300-350 g svežih jagoda
● par kapi arome jagode

Preliv
● 150 ml slatke pavlake
● 100 g tamne čokolade

Priprema:

Biskvit:
Pećnicu zagrejati na 180°C.
Za biskvit umutiti žumance sa šećerom i vanil šećerom, dodati i ulje, te dva puta dodati prosejanu smesu od brašna, gustina i kakaa. Belanca umititi u čvrsti sneg s malo soli i lagano špatulom umešati u nastalu gustu i lepljivu smesu od žumanaca i kakaa (najpre umešati dve kašike belanaca da se smese sjedine, a potom i ostatke belanaca).

Tepsiju (30x20cm) prekriti papirom za pečenje i ravnomerno rasporediti smesu. Peći oko 20 minuta, proveriti čačkalicom kad je biskvit pečen. Izvaditi iz rerne, odvojiti papir za pečenje i pustiti da se biskvit ohladi.

Fil:
Slatku pavlaku pomešati sa gustina, dodati aromu i seckane jagode, još malo umititi i rasporediti preko ohlađenog biskvita, kojeg ste nakon hlađenja vratili u rernu. Staviti u frižider dok spremate preliv.

Preliv:
Slatku pavlaku staviti na laganu vatru, pa pre nego što provri dodati komadiće čokolade, skloniti s vatre, pričekati par minuta da se čokolada rastopi, a potom izmešati da se rastopi do kraja.
Preliti preko kolača i ohladiti pre serviranja.

Posluživanje:
Rezati na kocke i po želji na vrh svake kocke staviti jednu jagodu.



Izvor: coolinarka.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar