UEFA POTVRDILA: Morao da se izvinjava zbog govora na političkom skupu, ali ipak će suditi finale LŠ

On je dodao da je bio potpuno nesvestan veze sa liderom desničarske partije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/jarmoluk

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je danas da će Poljak Šimon Marčinjak suditi finale Lige šampiona, nakon što se izvinio jer je govorio na događaju povezanim sa desničarskim političarem.

Uefa je saopštila da je prihvatila sudijina “duboka izvinjenja i pojašnjenja”, a da je zatim i varšavska grupa za borbu protiv rasizma “Nikad više” tražila da Marčinjaku ostane finale Lige šampiona, koje će Mančester siti i Inter igrati u nedelju 10. juna u Istanbulu.

Ta grupa je u četvrtak obavestila Uefu da je sudija govorio na jednom skupu u čijoj je organizaciji, između ostalih, bio i poljski desničar Slavomir Mencena i od Marčinjaka zatražila da se odmah ogradi od krajnje desnih političara i toksične politike krajnje desnice.

“Želim da izrazim najdublje izvinjenje zbog mog učešća ili bilo kakve štete koju je to moglo da izazove”, naveo je Marčinjak u saopštenju koje je objavila Uefa.

On je dodao da je bio potpuno nesvestan veze sa liderom desničarske partije.

“Nisam znao da je konferencija u vezi sa poljskim ekstremističkim desničarskim pokretom. Da sam to znao, kategorički bih odbio poziv. Izvući ću pouke iz ovog iskustva i osigurati da se takvi propusti u rasuđivanju ne dogode u budućnosti”, rekao je Marčinjak.

Marčinjak je jedan od najboljih svetskih fudbalskih sudija, a sudio je finale prošlogodošnjeg finala Svetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske. Takođe, sudio je i na Mundijalu 2018. godine i Evropskom prvenstvu 2016. godine, kao i u brojnim utakmicama evropskih klupskih takmičenja u prethodnim sezonama.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar