Uhapšeni tinejdžeri jer su ukrali i pojeli popularnu labudicu

Optuženi odneli tetki da je spremi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Trojica tinejdžera su uhapšena u američkoj državi Njujork jer su iz seoskog jezerceta ukrala i pojela popularnu labudicu Fej, dok su njena četiri ptića nađena i biće vraćena u prirodu, saopštili su zvaničnici.

Više od deset godina labudica Fej i labud Meni, koje je selu Manlijus poklonio biolog i ljubitelj labudova Majl Bin, uživali su u seoskom jezercetu-ribnjaku i svakog proleća odgajali novo leglo mladih.

Predsednik mesne zajednice Manliusa kojoj su labudovi zaštitni znak Pol Voral saopštio je da je labudica pojedena pošto su je optuženi tinejdžeri odneli tetki da je spremi.

„Tužno je što ovo moram da saopštim, ali oni su to uradili. Labudovi su deo ovog sela više od 100 godina. Poznati smo po našim labudovima“, izjavio je Voral.

Labudovi poput Fej i njenog partnera Menija nisu poreklom iz Severne Amerike, već su doneti kao ukrasna vrsta i voljeni zbog lepote, ali ih zvaničnici za divlje životinje smatraju invazivnim.

Lov na labudove je legalan u nekoliko američkih država, ali ne i u Njujorku. Mali labudovi će biti zbrinuti i vraćeni u ribnjak za nekoliko nedelja kada budu dovoljno jaki da sami prežive.

Dvojica osumnjičenih, starosti 16 i 17 godina, predati su roditeljima jer su maloletni, a treći koji ima 18 godina, čeka suđenje, saopštila je policija, prenose agencije.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar