Premijera dokumentarnog filma o herojskoj 37. motorizovanoj brigadi u Beogradu

U nastavku dokumentarnog serijala “Herojske brigade” u pripremi je i premijera filma "Herojska 549. motorizovana brigada"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: mod.gov.rs

Premijera dokumentarnog filma „Herojska 37. motorizovana brigada“ u produkciji Vojnofilmskog centra „Zastava film“ Uprave za odnose sa javnošću održana je večeras u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Projekciji ovog dokumentarnog filma, trećeg u okviru serijala “Herojske brigade”, prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, ratni komandant 37. motorizovane brigade general u penziji Ljubiša Diković, borci nekadašnje herojske 37. motorizovane brigade i članovi njihovih porodica, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i gosti.

Uprava za odnose sa javnošću i Vojnofilmski centar „Zastava film“, iz osećaja najdubljeg poštovanja prema žrtvama i herojstvu pripadnika naše vojske, koji su te 1999. godine stali na branik otadžbine, pokrenuli su dokumentarni serijal “Herojske brigade”.

Foto: mod.gov.rs

Treći film iz ovog serijala posvećen 37. motorizovanoj brigadi nastao je u saradnji sa pripadnicima te slavne brigade i gledaocima približava njihove zadatke, borbe i dešavanja u zoni dejstava, a posebnu vrednost ovom ostvarenju daju svedočanstva boraca koja su, ovim putem, sačuvana od zaborava.

Film reditelja Marka Kamenice i snimatelja Mirka Lukanovića priča je o jednom vremenu i svojevrsno svedočanstvo o doprinosu ove herojske brigade odbrani otadžbine, kao i o duhu i vrednosnom sistemu koji su je krasili.

U nastavku dokumentarnog serijala “Herojske brigade” u pripremi je i premijera filma “Herojska 549. motorizovana brigada”.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar