Amerikanci i NIN morali da priznaju: Srbija i Vučić reagovali odgovorno posle masakra, SAD treba da se stide

Američka novinarka se pita zašto SAD nisu u stanju da se uhvate u koštac sa ovim problemom na ovaj način

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Printscreen/Instagram

Srpske vlasti su se istakle hitnim i odlučnim merama koje su preduzele nakon dva uzastopna masakra u zemlji. O ovome je pisala i jedna američka novinarka, koja je istakla da bi Amerika trebalo da se stidi u poređenju sa Srbijom. Njen tekst preneo je i NIN.

U članku se navodi da su srpske vlasti uhapsile oba roditelja učenika koji je pucao u školi, zbog toga što su oružje učinili dostupnim svom detetu. Ova odlučna akcija pokazuje da Srbija neće tolerisati takvu vrstu ponašanja i da je spremna da preduzme mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Predsednik Aleksandar Vučić je posle ovog događaja obećao da će “razoružati zemlju”. To se pokazalo kao veoma hrabar potez, ali i jedini ispravan odgovor u ovakvoj situaciji. Srbija je ovim potezom pokazala da su joj bezbednost i dobrobit njenih građana na prvom mestu.

Američka novinarka se pita zašto SAD nisu u stanju da se uhvate u koštac sa ovim problemom na ovaj način. Ona je priznala da je Srbija bila sposobnija u rešavanju ovog problema.

U članku se ističe da su pohvale stizale i iz drugih delova sveta. Čak je i Gardijan hvalio predsednika Vučića i državu Srbiju, odajući priznanje na adekvatnim potezima.

Zaključak je jasan: Srbija je našla rešenje za problem sa oružjem i pokazala da je spremna da se odlučno suprotstavi svakoj vrsti nasilja. Ova hrabra akcija će svakako ostaviti dubok trag u istoriji Srbije, ali i u svetu koji je sve više zabrinut zbog bezbednosti svojih građana.



Izvor: 24sedam

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar