ŠVAJCARCI U ŠOKU! NACIJA ZGROŽENA DŽAKOM! Zovu ga “terijerom” posle “Zidanovskog” poteza (VIDEO)

Albanski fudbaler i kapiten Bazela nesportski se poneo u meču protiv Ciriha o čemu dan posle bruje švajcarski mediji i osuđuju nasilje brata igrača Arsenala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Printscreen twitter

Minulo kolo u švajcarskom fudbalskom prvenstvu proteklo je u senci tenzija i skandala koji se desio na meču Bazela i Ciriha (0:2).

U centru pažnej bio je kapiten domaćeg tima Taulant Džaka čiji je, u najmanju ruku nesportski potez, uznemirio Švajcarce. pa danas pišu silu kritika na račun Albanca.

Džaka je u samoj završnici meča, moguće isprovociran porazom, nasrnuo na igrača gostiju Nikolu Katića, glavom ga udario u grudi, baš u stilu Zinedina Zidana na Marka Materacija na Mundijalu, i oborio ga na zemlju.

Sudija Alesandro Dudić nije imao dileme, pokazao je drugi žuti karton Džaki i poslao ga u svlačionicu.

Pogledajte zaista neverovatan potez albanskog fudbalera.

Bio je to inače drugi takav start Albanca na utakmici, prethodno je rvačkim zahvatom oborio i Antonia Markesana, kada je i zaradio prvu javnu opomenu.

Kako je meč išao u korist Ciriha u nastavku, Džaka je sve više gubio kontrolu nad svojim ponašanjem, pa je usledio i pomenuti atak na hrvatskog internacionalca.

Švajcarski mediji se dan kasnije ozbiljno bave ovakvim ispadom Džake, autori u listu “Blich” ga nazivaju terijerom i osuđuju za divljačko ponašanje.

“Terijera Džaku čeka mega kazna”, naslov je jdnog od tekstova na ovom portalu posvećenog incidentu na meču Bazela i Ciriha.

“Za igrača Bazela Džaku sezona bi već mogla biti gotova četiri kola pre kraja jer ga čega velika kazna”, stav je autora teksta.

Skandalom se bavila i urednica portala Stefi Buhli koja je bila vrlo oštra prema onome što je uradio iskusni fudbaler pod naletom emocija.

“Kako da upropastite reputaciju za samo pet minuta? Taulant Džaka ima šest osvojenih titula uz svoje ime. Pristojan, neupadljiv van terena. On je Bazelov zaštitni znak. Odigrao je preko 240 puta za klub u Superligi, zaradio je žuti karton 70 puta, crveni samo jednom. I onda, bum, desi se ovo, i to na meču koji nije poznat po tenzijama, ali je uvek emotivan za oba tima. Džaka je znao šta ovaj meč nosi, toliko je iskusan, toliko puta je igrao meč takvog naboja. Zna za provokacije rivala, on je veteran. I opet je reagovao kako je reagovao – uhvatio je za vrat jednog igrača, drugog glavom udario. Pitam se šta mu se desilo da tako nešto uradi”, piše pored ostalog u tekstu.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar