U delovima Srbije napadaće i do 20 cm snega: Sledi i pad temperature, a onda potpuni PREOKRET

U toku večeri kiša će padati i u Beogradu, dok bi kasnije tokom večeri u višim delovima grada ka Avali kratkotrajno moglo biti susnežice i veoma vlažnog snega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug-AP/Tara Radovanović/Shutterstock/Ilustracija

Danas se preko Srbije premeštao centar ciklona, a u sklopu njega i hladni front, koji je doneo i jače zahlađenje sa kišom, na planinama sa snegom, ali i veoma jak, na udare i olujni severozapadni vetar.

I u toku večeri u Srbiji se očekuje kiša, na planinama će padati sneg. Duvaće veoma jak severozapadni vetar, povremeno i sa olujnim udarima preko 70 km/h.

Na planinama se očekuje da padne od 10 do 20 cm snega. Kombinacija jakog vetra i snega mogla bi u brdsko-planinskim predelima stvarati snežnu vejavicu i mećavu, pa se u saobraćaju preporučuje ogroman oprez i da se bez zimske opreme ne kreće na put, jer će na putevima biti i do 5 cm ugaženog snega i leda, naročito na području Zlatibora, Kopaonika, Nove Varoši, Zlatara, Ivanjice, Užica i Novog Pazara.

U nižim predelima saobraćajnice će zbog kiše biti veoma mokre i klizave i uz veće zadržavanje vode, pa se preporučuje smanjena brzina kretanja i da se uslovi u saobraćaju prilagode vremenskim uslovima.

Uz dalji pad temperature, kiša će i u nižim predelima zapadne Srbije preći u sneg, a kasnije tokom večeri ponegde i u nižim predelima centralne, južne i jugoistočne Srbije. U ovim predelima mogao bi se formirati tek manji snežni pokrivač, ali kako će temperatura ostatati u “plusu” on će se topiti i neće se dugo zadržavati, osim u višim predelima.

U toku večeri kiša će padati i u Beogradu, dok bi kasnije tokom večeri u višim delovima grada ka Avali kratkotrajno moglo biti susnežice i veoma vlažnog snega.

Tokom večeri u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim predelima severne Srbije i u Beogradu očekuje se prestanak padavina i razvedravanje, dok će u ostalim predelima Srbije biti kiše, susnežice i snega.

Nakon današnjih 7 do 13°C, u Beogradu 11°C, u toku večeri sledi dalji pad temperature vazduha i ona će se kasnije tokom večeri kretati od nula do pet stepeni, u Beogradu oko tri, a na planinama će biti u “minusu”. Zbog veoma jakog vetra, subjektvini oserćaj biće da je mnogo hladnije.

Prema trenutnim prognozama, ovo bi mogao biti poslednji zimski udar u martu, jer već od sutra sledi stabilizacija vremena, a za vikend i povratak prolećnih temperatura.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar