Sastojci:
1 brokoli
400 g karfiola
4 kašike mleka
1 crni luk
1 šargarepa
1 čen belog luka
2 paprike
par komada čeri paradajza
4 jajeta
5 kašika ulja
130 g brašna
500 ml mleka
peršun
mirođija
150 g tvrdog sira
Priprema:
Brokoli isecite na cvetove, pa stavite šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 2 minuta. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. Isti postupak je i sa karfiolom. Isecite ga na cvetove, pa sipajte u šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka, pa kuvajte dok ne proključa. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk i kada omekša dodajte seckanu šargarepu. Zatim pola minuta pre nego što će povrće biti gotovo dodajte mleveni beli luk. Promešajte i sipajte u vatrostalnu posudu. Promešajte i dodajte papriku isečenu na trake. Dodajte i čeri isečen na polovine. Umutite jaja, pa ih posolite i pobiberite. Dodajte ulje i brašno i lepo sjedinite, pa sipajte mleko. Dobro promešajte i dodajte seckani peršun i mirođiju. Prelijte preko povrća i pospite rendani sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)