Jednostavno rešenje za ručak ili večeru: Zapečeno povrće sa sirom (RECEPT)

Ovaj recept će osvojiti i najveće izbirljivce

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

Sastojci:

1 brokoli

400 g karfiola

4 kašike mleka

1 crni luk

1 šargarepa

1 čen belog luka

2 paprike

par komada čeri paradajza

4 jajeta

5 kašika ulja

130 g brašna

500 ml mleka

peršun

mirođija

150 g tvrdog sira

Foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

Priprema:

Brokoli isecite na cvetove, pa stavite šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 2 minuta. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. Isti postupak je i sa karfiolom. Isecite ga na cvetove, pa sipajte u šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka, pa kuvajte dok ne proključa. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk i kada omekša dodajte seckanu šargarepu. Zatim pola minuta pre nego što će povrće biti gotovo dodajte mleveni beli luk. Promešajte i sipajte u vatrostalnu posudu. Promešajte i dodajte papriku isečenu na trake. Dodajte i čeri isečen na polovine. Umutite jaja, pa ih posolite i pobiberite. Dodajte ulje i brašno i lepo sjedinite, pa sipajte mleko. Dobro promešajte i dodajte seckani peršun i mirođiju. Prelijte preko povrća i pospite rendani sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Stvarukusa.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar