Sastojci (za 2 osobe):
2 ćabata hleba
½ glavice crnog luka
½ tikvice
½ patlidžana
200 g paradajz pelata
30 g rukole
50 g crnih maslina bez koštica
125 g mocarela sira
2 čena belog luka
So i biber, po ukusu
Nekoliko listića svežeg bosiljka
100 g Zlatiborac čajne kobasice
2 kašike maslinovog ulja
Način pripreme:
Na gril tiganju izgrilovati kolutove tikvice i patlidžana. Nakon toga povrće začiniti sitno seckanim belim lukom i maslinovim uljem. Zatim kolutove iseći na sitnije komade.
U činiji pomešati crveni luk isečen na rebarca, paradajz pelat, rukolu, masline i grilovano povrće. Začiniti ih solju i biberom i promešati.
Ćabatama iseći gornju koru i izdubiti im sredinu. Nakon toga ćabate napuniti pripremljenim povrćem. Na povrće poslagati Zlatiborac čajnu kobasicu i kolutove mocarele.
Zagrejati rernu na 200 ºC i desetak minuta peći pripremljene sendviče. Kada se mocarela istopi, izvaditi sendviče i ukrasiti ih listićima bosiljka.
BONUS VIDEO:
Izvor: Zlatiborac
Komentari (0)