Ješić je zauvek ušao u srca “grobara”: Evo po čemu ga se najviše sećaju navijači Partizana!

Dugo je nosio i branio crno-bele boje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YouTube

Dres crno-belih je Ješić nosio u dva mandata prvo u periodu od 1980. do 1985. godine, a potom u sezoni 1990/91, ukupno je odigrao 144 meča u crno-belom dresu, te je postigao 13 pogodaka.

Kasnije je ostavio dubok trag i na klupi tima iz Humske. Miodrag Ješić bio je trener Partizana u dva navrata, prvi put u sezoni 1999/00, a drugi 2006/07.

Tokom svog prvog perioda na klupi crno-belih tokom sezone 1999/00 zauzeo je drugo mesto na tabeli sa tek četiri boda manje u odnosu na Crvenu zvezdu.

Partizan tu sezonu pamti po izuzetnoj efikasnosti pošto je Ješićeva ekipa za 40. odigranih prvenstvenih kola postigla 111 golova odnosno čak 26 gola više od šampiona Crvene zvezde.

Kada je reč o evropskim takmičenjima vodio je Partizan u kvalfikacijama za Ligu šampiona, kada je eliminisao prvo estonsku Floru, a potom hrvatsku Rijeku, da bi koban za crno-bele bio Spartak iz Moskve.

Partizan je zatim nastavio takmičenje u Kupu UEFA gde je eliminisan u prvom kolu od engleskog Lids junajteda, posle čega je Ješić podneo ostavku.

Svoj drugi mandat Miodrag je na klupi Partizana započeo u sezoni 2006/07, tačnije u maju 2006. godine je stigao na klupu crno-belih.

Uspeo je u kvalifikacijama za Kup UEFA da eliminiše Maribor i Groningen i tako dovede crno-bele do grupne faze ovog takmičenja.

Partizan je u grupnoj fazi zauzemo poslednje mesto u grupi jer je na četiri odigrana meča imao tri poraza i jedan nerešen meč.

U Superligi Srbije klub je beležio slabe rezultate pa je Ješić podneo ostavku 6. januara 2007. a upravni odbor kluba je ovu odluku prihvatio. U momentu Ješićeve ostavke Partizan je bio na 4. mestu u Superligi sa 14 bodova zaostatka iza prvoplasirane Crvene zvezde.

BONUS VIDEO:

Jedna tragedija obeležila je život Miodraga Ješića: Na užasan način ostao je bez ćerke



Izvor: Objektiv.rs, Hotsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar