Kina sve VAŽNIJA i Nemačkoj, a domaće neznalice napadaju Vučića: Objavljene BROJKE koje sve govore

Stigla još jedna potvrda ispravnosti Vučićeve politike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi mudru politiku kojom drži Srbiju na evropskom kursu, ali isto tako neguje tradicionalna prijateljstva, poput onih sa Rusijom i Kinom.

Iako se mnogo puta našao na udaru domaćih “pametnjakovića” i neznalica, predsednik nastavlja da insistira na “čeličnom prijateljstvu”, naglašavajući važnost kineskih investicija u Srbiji.

Danas je stigla još jedna potvrda ispravnosti Vučićeve politike. Naime, nemački novinar Holger Šepic, objavio je da je trgovinska razmena između Nemačke i Kine oborila još jedan rekord.

– Dobro jutro iz Nemačke, za koju Kina postaje sve važnija. Trgovinska razmena (izvoz + uvoz) između dve zemlje dostigla je još jedan rekord. Obim nemačko-kineske trgovinske razmene dostigao je 300 milijardi evra – napisao je Šepic.

Foto: Printscreen/Twitter

Ako činjenica da je Srbija u 2021. godini imala rekordan izvoz u Kinu, oko milijardu dolara, što je 157,7 odsto više nego u 2020. godini, nije dovoljna da “zapuši usta” svim kritičarima, onda bi informacija da Nemačka, kao jedna od najstabilnijih ekonomija sveta, sarađuje sa Kinom to definitivno morala da uradi.

Važno je istaći i da je u poslednjih 10 godina izvoz u Kinu povećan 152 puta, a da je 2010. godine bio 7,3 miliona dolara.

Podsetimo, predsednik Vučić odavno insistira na što jačoj saradnji Beograda i Pekinga, a pre nekoliko dana razgovarao je sa zamenikom ministra međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Ćijenom Hongšanom. Tema su bili brojni aspekti strateškog partnerstva, a detaljnije čitajte OVDE.

Sve ovo jasno ukazuje koliko je Kina važan partner za Srbiju, za šta je najviše zaslužan predsednik Vučić koji sa kineskim predsednikom Si Đinpingom neguje prijateljske odnose.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar