Na ovo vas neće pripremiti: Tri stvari koje mogu da budu NEPRIJATNE, a većina žena ih doživi na POROĐAJU

Ne treba da se zbog njih stidite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Iako je porođaj jedna od najlepših stvari u životu jedne žene, i on ima drugu stranu medalje.

Tako nisu neobične razne situacije na porođaju zbog kojih se žene postide, iako su sasvim prirodne i ne bi trebalo da ih bude sramota zbog toga.

To je, zapravo, prirodan način vašeg tela da vam kaže da je sve u redu i da stvari idu svojim tokom, te samo treba da se prepustite.

Evo nekih stvari koje nisu tako prijatne, a koje su veoma česte na porođaju, te možete da ih očekujete:

1. Povraćanje

Normalno je da imate mučnine tokom porođaja, ali i da povraćate bez upozorenja. Pomirite se sa tim, dozvolite babici da vam osveži usta gazom natopljenom vodom ili kockicama leda dok vaša beba ne izađe i pozdravi vas.

2. Velika i mala nužda

Tokom porođaja, za guranje bebe koristićete iste mišiće koje koristite i kada vršite veliku nuždu. Imaćete veliki pritisak na porođajni kanal i kada pokušate da gurnete bebu i hormoni uključeni u pražnjenje creva će biti u punom zamahu. Ne možete da sprečite nuždu ili napade dijareje tokom ili pre porođaja, jer sve mora da se izbaci iz vašeg sistema za varenje kako bi se napravilo mesto za bebu.

Foto: Shutterstock

Takođe, možete nekontrolisano piškiti tokom porođajnih kontrakcija jer će beba da vam pritiska bešiku. Mišići karličnog dna će se vremenom istegnuti i zategnuti, zbog čega ćete izgubiti kontrolu nad bešikom tokom porođaja. Dakle, ne brinite previše o tome jer su to apsolutno normalne stvari.

3. Gasovi

Kako se bližite porođaju, primetićete da imate mnogo gasova u stomaku. Kada gurnete svoju bebu da joj napravite put da izađe, možda ćete ispuštati gasove bez upozorenja i neočekivano, ali nemojte da se stidite toga.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, yumama.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar