Naizgled bezazlena večera pokrenula LAVINU: Tajna minđuša koje je Muhamed bin Salman POKLONIO Megan Markl

Ideja da bi Megan nosila ove minđuše na zvaničnoj večeri, posle određenih saznanja, bila je iznenađujuća

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Alexandra Wyman / Getty images / Profimedia/EPA-EFE/HARISH TYAGI/Ilustracija

U svojoj novoj knjizi Valentajn Lou, koji prati kraljevsku porodicu više od četvrt veka, otkriva nove šokantne detalje vezane za Megan Markl i princa Harija.

Lou tvrdi da Megan uopšte ne razume poente zvaničnih putovanja i nastupa i ceremonije, što se pokazalo na putovanju sa Harijem na ostrvu Fidži. Pogotovo joj se nije svidelo rukovanje sa brojnim nepoznatim ljudima.

Prema priči nekoliko članova pratnje, ona je u jednom trenutku rekla “ne mogu da verujem da me ne plaćaju za ovo što radim”.

U knjizi se navodi i da je samo nekoliko dana posle venčanja Megan i Harija, kraljica dodelila Samantu Koen, svoju bivšu privatnu sekretaricu, da bude njihova privatna sekretarica, kako bi se mladi par, a posebno Megan, bolje snašli u svojim novim ulogama.

U to vreme je Koenova planirala da napusti službu u palati, posle 17 godina, ali kraljica, koja ju je volela, lično ju je zamolila da ostane i pomogne Hariju i Megan.

foto: Profimedia

Hari je dobro poznavao Samantu Koen, i voleo ju je, kao i njegov brat Vilijam. I Samanta je volela braću, te je svim srcem pristupila svom novom poslu.

Međutim, ubrzo su se javili problemi: njeni pokušaji da učini srećnima Megan i Harija su bili osuđeni na propast, a jedan izvor blizak kraljevskoj porodici tvrdi da je Samanta pretrpela maltretiranje.

– Tretirali su je užasno. Ništa im nikad nije bilo dovoljno dobro. Govorili su joj da ništa ne razume, ništa ne ume da uradi – rekao je izvor.

U jesen 2018. godine, Samanta je bila u pratnji Megan i Harija za vreme njihove zvanične posete Australiji, Fidžiju, Tongi i Novom Zelandu. Između Tonge i Sidneja, Koenova je doživela pakao, tvrdi izvor: “Na Samantu su vrištali pre i za vreme leta”.

Posle ovoga, Koenova je upozorila druge članove pratnje da se klone Harija i Megan u ostatku dana. A jedan njen kolega se pobrinuo da posle toga Samanta nije morala da ima kontakt s njima ukoliko to nije bilo neophodno.

Prema jednom izvoru, ser Dejvid Mening, koji je uvek bio pouzdan član kraljevskih pratnji, rekao je “imamo posla sa veoma teškom damom”. I nije mislio na Samantu Koen.

Večera

Za vreme posete Fidžiju, gde su proveli 48 sati, Megan i Hari su bili na državničkoj večeri koju je u njihovu čast priredio predsednik Fidžija. Na njoj je Megan nosila veoma upečatljive dijamantske minđuše. Kensingtonska palata je saopštila da su minđuše “pozajmica”, ali nije rečeno od koga. Ovo saopštenje je sa čuđenjem prihvaćeno od strane izveštača.

Razlog za ovakvu tajnovitost postao je jasan tek dve godine kasnije, kada je otkriveno da su minđuše svadbeni poklon od Muhameda bin Salmana, tada princa Saudijske Arabije. U to vreme, nije bilo kontroverzi oko ovog poklona. Međutim, 2. oktobra 2018. godine novinar Džamal Kašogi, vodeći disident, namamljen je u saudijski konzulat u Istanbulu, gde je ubijen i raskomadan. Odmah su se javile sumnje da je Salman lično naredio ubistvo, a samo 3 dana pre večere Harija i Megan na Fidžiju Saudijska Arabija je priznala da su njeni zvaničnici odgovorni za smrt Kašogija.

Foto: Printscreen/Youtube

Ideja da bi Megan nosila ove minđuše na zvaničnoj večeri, posle ovakvih saznanja, bila je iznenađujuća, u najmanju ruku. Pogotovo ako se ima u vidu njena prethodna aktivnost u borbi za prava žena u Saudijskoj Arabiji.

Megan je ove minđuše nosila ponovo, 14. novembra, na proslavi 70. rođendana tada još uvek princa Čarlsa. Samanta Koen je tada verovala ranijim izveštajima, da su one pozajmljene od Choparda, ali, piše Daily Mail, ostali su znali istinu.

Kada su se minđuše prvi put pojavile na fotografijama, članovi kraljevskog protokola su ih prepoznali i upozorili su Kensingtonsku palatu. “Doneli smo odluku da ne kažemo Megan i Hariju, iz straha od njihove reakcije”.

Pošto je Megan ponela minđuše i drugi put, jedan član protokola je ipak prišao Hariju i rekao mu sve. Hari je “izgledao šokirano”.

Advokat Megan Markl je posle govorio da ona ni u jednom trenutku nije rekla da su minđuše pozajmljene, i da je sugestija da je ona uticala na bilo koga da laže medijima “besmislena”. Ipak, nešto kasnije, isti advokat je rekao da je “moguće da je Megan rekla da su minđuše pozajmljene, pošto su pokloni kraljevskoj porodici pokloni kraljici, koja zatim može da ih pozajmljuje članovima porodice”.

Ali ovo nije uverljivo, piše Daily Mail, prenoseći detalje knjige: da je minđuše pozajmila kraljica, članovi protokola bi to naveli, a u konverzaciji ih niko ne bi nazivao “pozajmicom”: minđuše su bile svadbeni poklon za Megan, da ih koristi kako želi.

Njeni advokati su takođe tvrdili da ona nije imala predstavu o optužbama za navodno učešće princa Muhameda u ubistvu Kašogija.

Ali ovo nije bio poslednji skandal Megan na Fidžiju: Dan posle državničke večere, ona je bila u vzaničnoj poseti tržnici na kojoj su izlagani proizvodi u okviru projekta UN Women organizacije, “Tržnice za promene”.

Megan je trebalo da sa prodavačicama priča 15 minuta, prema protokolu, ali posle samo 8 minuta, ona je napustila lice mesta. Razlog njenog iznenadnog odlaska je kasnije otkriven, mada je prvo kružila verzija da je otišla zbog “bezbednosnih razloga”. Naime, Megan je bila zabrinuta zbog znaka “UN Women”, organizacije koja promoviše osnaživanje žena, sa kojom je već radila, kao glumica u TV seriji “Suits”.

Pre odlaska na događaj, Megan je rekla članovima pratnje da će otići tamo samo ako nema brendinga UN Women, tvrdi izvor. Članovi protokola su zato pre njenog dolaska učinili sve da se znak UN Women što manje primeti. Ipak, kako se vidi na snimcima, Megan je u jednom trenutku okružena ženama sa logoom UN Women. Onda se vidi kako se Megan, sa fiksiranim osmehom, okreće ka jednoj ženi iz iz pratnje, nešto joj šapuće, a ona pravi grimasu.

Ona joj je, navodno, rekla: “Ne mogu da verujem da ste me doveli u ovu situaciju”. Samo nekoliko trenutaka kasnije, ona je napustila događaj.

U haosu koji je usledio, Megan je sama otišla na sledeći događaj, dok je Samanta Koen išla u rezervnim kolima. Jedna članica protokola je ovo komentarisala: “Ovo je ludilo. Ona je luda”.

Žena iz protokola kojoj je Megan šapnula one reči na događaju viđena je posle nekoliko momenata kako sedi u automobilu, sa suzama koje su joj se slivale niz lice.

Nije jasno odakle animozitet Megan prema UN Women, pošto je 2015. prihvatila njihov poziv da bude lice njihovog programa. Advokati Megan Markl su kasnije negirali sve navode iz ove priče.

BONUS VIDEO:



Izvor: Daily Mail

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar