Luka našao NOVČANIK sa 6.000 evra i 24.000 dinara: Kada mu je ponuđena nagrada, uradio nešto NEVEROVATNO

Policija je brzo pronašla nesrećnog čoveka koji je izgubio novac, zahvaljujući ličnoj karti koja je bila u novčaniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/facebook/Luka Stankovic, Shutterstock

Srbija i dalje pamti gest jednog Mladenovčanina, Luke Stankovića, od pre pet godina.

Naime, on je tada u blizini opštine Mladenovac kod autobuskog stajališta našao novčanik u kome je bilo 6.000 evra i 24.000 dinara.

Kako je tada istakao, ni na sekund mu nije palo na pamet da uzme to za sebe, već je bez razmišljanja otišao u mladenovački SUP i prijavio šta se desilo.

Luka je u tom trenutku bio sa drugarima, Nikolom i Nemanjom, koji su takođe podržali druga da novac smesta treba da vrati onome ko ga je izgubio.

Policija je brzo pronašla nesrećnog čoveka koji je izgubio novac, zahvaljujući ličnoj karti koja je bila u novčaniku. Čovek koji je izgubio novac je isti pozajmio, kako bi sredio hladnjaču koju je pravio kod kuće.

Ono što je usledilo, oduševilo je Srbiju.

Luki je čovek ponudio nagradu, a onda je ovaj momak učinio nešto što je sve ostavilo bez teksta – nije hteo da uzme novac!

Njegov potez oduševio je celu Srbiju, i mnogi su se oduševili kada su shvatili koliko dobrih i poštenih ljudi ima.

Luka iz Mladenovca, koji je tada imao 20 godina, u tom trenutku radio je kao automehaničar, i jednom prilikom ispričao je sled ovih događaja:

– Bio sam sa dva drugara kada sam pronašao novac. Bukvalno je “ležao” na putu. To je nešto neopisivo, nijednog trenutka mi nije proslo kroz glavu da zadržim novac, jer nikad se ne zna da li je taj isti pozajmio, prodao nešto, možda čak poneo kući i pazar iz firme. Odmah sam želeo sve da vratim. Čovek je bio presrećan, i nije mogao da veruje šta mu se desilo na svu muku koja ga je zadesila. Postali smo super prijatelji i moj obraz je ostao čist – ispričao je ovaj skromni, divni mladić čiji primer bi svi trebalo da slede.

Bravo, Luka, Srbija ima na koga da bude ponosna!

BONUS VIDEO:

 Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar