VANREDNO I KOD KAPITENA ZVEZDE

EKSKLUZIVNI INTERVJU OBJEKTIVA! Milan Borjan: Kosim travu, Sneži spremam lososa!

“Najviše vremena u kućnom karantinu provodim u igri sa trogodišnjim sinom, a preostalo vreme sređujem dvorište, pripremam bazen za leto …”

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Instagram/borjan_milan_official/Screenshot

Vaskrs u vanrednom stanju. Priznaje i kapiten Crvene zvezde Milan Borjan da je najveći hrišćanski praznik zbog smrtonosnog koronavirusa ove godine neubičajen, kao uostalom i ceo ovaj pandemijski period. Golman srpskog šampiona provodi ga ovog puta sa suprugom Snežanom  bez sina Filipa koji je kod bake u Užicu.  Borjanovi odmaraju, gledaju dobre filmove, čitaju i nadaju se da će priča sa opakim virusom uskoro da postane prošlost.

Fića je kod Snežine mame polupao jedno 100 jaja. Njegova su, tradicionalno, najtvrđa… – kaže Borjan na početku intervjua za Objektiv i odmah prelazimo na top temu u poslednjih mesec i kusur dana.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Milane, ima li straha od koronavirusa? Mnogi sportisti i sportski radnici bili su pozitivni, ali su, isto tako uspeli i da pobede Covid-19. Odbojkaš Nikola Rosić, pa predsednik i potpredsednik FSS Slaviša Kokeza i Marko Pantelić…

– Na samom početku ove pandemije ni ja, kao ni većina ljudi, nisam toliko ozbiljno shvatao strahotu koja će zadesiti ceo svet. Ubrzo mi je bilo jasno da ova pošast odnosi ljudske živote i da se moramo ponašati odgovorno i u skladu sa propisima. Mi sportisti imamo jak imunitet i verovao sam da sportisti mogu da dobiju utakmicu protiv virusa, ali sam vrlo zabrinut za stare, penzionere, medicinske radnike…

Foto/crvenazvezdafk.com

Na karantin si navikao. Sportski, fudbalski. Posao to zahteva. Prvi put si verovatno u ovakvoj vrsti kućne izolacije (vanredno stanje). Kako to izgleda u četiri zida Milana Borjana?

– Imam tu sreću da sam sagradio kuću sa velikim dvorištem, pa imamo sadržaja kojima se bavimo u kućnom karantinu. Naravno, najviše vremena provodim u igri sa trogodišnjim sinom, a preostalo vreme sređujem dvorište, pripremam bazen za leto, kosim travu… Oko kuće uvek ima jako puno posla tako da sada nadoknađujem vreme koje nisam mogao da posvetim tim poslovima, a zaista uživam u tome. Košarka i fudbal sa sinom su neizostavni deo karantina i naravno uživam u slanim i slatkim đakonijama koje nam supruga priprema svaki dan.

Sa suprugom Snežanom i sinčićem Filipom živiš kao sav normalan svet. Kako se snalazite ovih „vanrednih“ dana?  Ko ide u kupovinu, Sneža ili ti? Zajedno?

– Sada ja uglavnom idem u nabavku, generalno radim stvari za koje nikada nisam imao vremena.

Kuhinja je rezervisana za koga? Ko sprema klopu, ko bolje kuva?

Foto/Instagram/borjan_milan_official/Screenshot

– Supruga je uvek zadužena za kuhinju, mada moram da priznam da sam joj spremao pre neki dan lososa jer ona posti i rekla mi je da je shvatila da joj spremim nešto tačno na svakih pet godina, tako da sledeći specijalitet 2025.godine (smeh).

Pretpostavljam da vreme kod kuće provodiš i ispred TV-a? Da li si odgledao neki dobar film? Preporuči neki klasik našim čitaocima?

– Ja generalno u karantinu pred utakmice gledam jako puno filmova i serija, to volim i to me ispunjava. Nemam poseban predlog, ja sam uvek za neku akciju ili film sa sportskom tematikom.

Da li gledaš Zvezdin bioskop? Koja utakmica sa crveno-belog repertoara ti je najdraža?

– Uf, gledam i jako teško podnosim. Pa ima ih više: Krasnodar, Kopenhagen, Salcburg…

Foto/facebook/ printscreen/sonja jocinac

LJUDINA! OGROMNO SRCE MILAN IMA

Milan Borjan istakao se i u humanitarnim akcijama širom Beograda. Kapiten Crvene zvezde učestvovao je pakovanju namirnica za najstarije, u donaciji jednoj zemunskoj ambulanti a sa klupskim saigračima obezbedio je novac za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

Ne staje. Nije kraj, samo on je takav, ne bi da priča, da se hvali. Veliko je njegovo srce posebno u ovim teškim vremenima, koje svet preživljava zbog pandemje smrtonosnog koronavirusa.

Sigurno imaš vremena i za knjigu, dobru muziku? Šta se čita i sluša u porodici Borjan?

– Supruga jako puno čita, ja uglavnom gledam filmove, ali predsednik Zvezde Svetozar Mijailović Toza mi je preporučio knjigu “Golmanov strah od penala” od Petera Hamdkea i baš nju trenutno čitam. Muzika… Hmm, ne biram, sve što lepo zvuči, prija mi.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs

A društvene mreže? Više aktivan nego obično, ili…? Vidimo da si se nedavno oglasio na jedan post Radovana Pankova na Instagramu?

– Ne volim društvene mreže, smatram da mi oduzimaju vreme i nisu dobre za koncentraciju. Potpuno sam neaktivan po pitanju istih… Retko, baš retko se oglasim.

Foto/Instagram/borjan_milan_official/Screenshot

Kako ti je bez bez fudbala? Nema šanse da ne pomisliš na punu Marakanu. Kakav je osećaj u ovim trenucima tišine, kada su sve sportske arene zaključane?

– Kako vreme prolazi sve više nedostaje. Čudna je situacija i jedva čekam da se okupimo i da se prvenstvo nastavi.

Sigurno se setiš i nekih utakmica i svojih odbrana u Ligi šampiona? Koji Zvezdin meč ti je pao na pamet ovih dana?

– Baš ovi dueli koje sam gledao i koji su mi omiljeni. Utakmice sa Krasnodarom, Salcburgom, Kopenhagenom, Kelnom…

Foto/e-stock/Stanislav Nedelja

Kakve su tvoje informacije, hoće li se i kada nastaviti Superliga, šta će biti sa Ligom šampiona?

– Ne bavim se time, čekam da me obaveste.

Kako treniraš i održavaš formu? Od trenera Dejana Stankovića svi ste dobili plan treninga, kako ga sprovodi kapiten Crvene zvezde?

– Svi igrači rade po planu i programu koji smo dobili. Često se svi uključimo na video kol i pričamo i sa stručnim štabom, zadovoljni su kako radimo. A i mi igraci smo svesni koliko je važno da ostanemo u formi…

ŽIVOT, KARIJERA…

Datum rođenja: 23. oktobar 1987.

Mesto rođenja: Knin

Prebivalište: Beograd

Država: Kanada

Zanimanje: Fudbaler

Pozicija: Golman

Visina: 196 cm

Karijera: 2008. Kvilmes, 2009. – 2011. Rad, 2011. – 2014. Sivasspor, 2012. Vaslui (pozajmica), 2014. Ludogorec Razgrad, 2015. Radnički Niš, 2015. – 2017. Ludogorec Razgrad, 2017.  Korona Kijelce (pozajmica), 2017. Crvena Zvezda.

Prošle godine si produžio ugovor sa srpskim šampionom do 2023. Kakvi su planovi posle svega, kad se ovo završi, šta navijaači Crvene zvezde mogu da očekuju?

– Svi moji planovi su vezani za Crvenu zvezdu, za osvajanje još jedne titule, ove godine i Kupa ako Bog da, a onda razmišljanje o evropskim takmičenjima.

Na kraju poruka za sve čitaoce portala Objektiv.rs?

– Veliki pozdrav za sve čitaoce Objektiva, budite društveno odgovorni, ostanite kod kuće jer tako štitite i sebe i druge. Naravno, svim pravoslavcima, vašim čitaocima i našim dragim zvezdašima želim da čestitam Uskrs, največi hrišćanski praznik i poželim pre svega mnogo zdravlja, sreće, uspeha, radosti u kući.

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs

Piše: Vuk Žarić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar