KRITIČNO kod Herceg Novog: Vatra se širi, vatrogasci se bore sa stihijom, turisti u PANICI (VIDEO)

Požar je prijavljen oko 9 sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Požar koji je buknuo jutros u Njivicama kod Herceg Novog se širi, a prema rečima komandira Službe zaštite i spašavanja Zlatka Ćirovića, situacija nije nimalo dobra.

U ovom trenutku gori nisko rastinje na Njivičkom putu, pre graničnog prelaza, a vetar koji duva razbuktava vatru velikom brzinom, javlja RT Herceg Novi.

Kako je za RTHN kazao komandir službe Zlatko Ćirović, požar je prijavljen oko 9 sati, na teren su najpre upućeni jedno vozilo i tri pripadnika, nedugo zatim priključilo se još jedno vozilo.

Na terenu je trenutno pet vatrogasnih vozila i oko 20 pripadnika službe. Ćirović ističe da je situacija kritična, jer je požar veliki razmera. Nadaju se da će uspeti da ga lokalizuju ukoliko vetar stane. Vatra je prešla Njivički put i požar se širi prema naselju, situacija je kritična.

Pozvan je Direktorat za vanredne situacije, ali prema informacijama koje je dao Ćirović, helikopteri su prizemljeni zbog tehničkih problema, a avion je angažovan na gašenju požara u Nudolu.

Zbog pojačane bure, koja duva od sinoć, vatra se brzo širi, plamen je stigao i do prvih stambenih objekata. Meštani su se, radi zaštite, organizovali i natapaju vodom dvorišta i put. Na sreću, vatra još uvek nije prešla preko puta.

Zbog požara zavladala je panika među turistima koji letuju u Njivicama. Saobraćajna komunikacija prema graničnom prelazu Kobila odvija se nesmetano, ali je zbog gustine dima potrebna dodatna opreznost.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar