Sastojci (za 2 osobe):
1 glavica crnog luka
100 g pirinča
250 g paradajz pelata
1 čen belog luka
½ kg šampinjona
2 manje tikvice
250 g feta sira
100 g Zlatiborac sudžuka
So i biber, po ukusu
Nekoliko listća svežeg bosiljka
2 kašike maslinovog ulja
Način pripreme:
Skuvati pirinač i ostaviti ga da se prohladi.
Šampinjonima ukloniti peteljke i dobro ih oprati. Zagrejati rernu na 200ºC. Šampinjone posoliti i poprskati sa malo maslinovog ulja i peći ih u rerni dvadesetak minuta ili dok ne omekšaju.
U tiganju na malo ulja propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati paradajz pelat, so, biber i bosiljak. Nedugo zatim dodati i obareni pirinač. Sve dobro promešati i krčkati dok se ne dobije kompaktna masa( 5-6 minuta).
Nožem za čišćenje povrća (tzv. pilerom) iseći tikvicu po dužini na tanke trake. Svaku traku propržiti na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Formirati valjke od feta sira i urolati ih u pripremljene trake od tikvica.
Kada su šampinjoni pečeni, napuniti ih pripremljenim rižotom i ukrasiti ih formiranim tikvicama i Zlatiborac sudžukom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Zlatiborac
Komentari (0)