Punjene pečurke sa Zlatiborac sudžukom

Savršen spoj ukusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Zlatiborac

Sastojci (za 2 osobe):

 1 glavica crnog luka

100 g pirinča

250 g paradajz pelata

1 čen belog luka

½ kg šampinjona

2 manje tikvice

250 g feta sira

100 g Zlatiborac sudžuka

So i biber, po ukusu

Nekoliko listća svežeg bosiljka

2 kašike maslinovog ulja

Način pripreme:

Skuvati pirinač i ostaviti ga da se prohladi.

Šampinjonima ukloniti peteljke i dobro ih oprati. Zagrejati rernu na 200ºC. Šampinjone posoliti i poprskati sa malo maslinovog ulja i peći ih u rerni dvadesetak minuta ili dok ne omekšaju.

U tiganju na malo ulja propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati paradajz pelat, so, biber i bosiljak. Nedugo zatim dodati i obareni pirinač. Sve dobro promešati i krčkati dok se ne dobije kompaktna masa( 5-6 minuta).

Nožem za čišćenje povrća (tzv. pilerom) iseći tikvicu po dužini na tanke trake. Svaku traku propržiti na malo maslinovog ulja dok ne omekša. Formirati valjke od feta sira i urolati ih u pripremljene trake od tikvica.

Kada su šampinjoni pečeni, napuniti ih pripremljenim rižotom i ukrasiti ih formiranim tikvicama i Zlatiborac sudžukom.

BONUS VIDEO:

Izvor: Zlatiborac



Izvor: Zlatiborac

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar