IZAŠLI SMO IZ ZONE OPASNOSTI: Nazire se kraj epidemije u Srbiji!

"Vidi se svetlo na kraju tunela. U petak ulazimo u sedmu nedelju, očekujemo da privodimo kraju epidemiju"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da se nazire kraj epidemije u Srbiji, da smo izašli iz zone opasnosti, ali da se mere još moraju poštovati i ne sme se opuštati.

“Vidi se svetlo na kraju tunela. U petak ulazimo u sedmu nedelju, očekujemo da privodimo kraju epidemiju. Uspeli smo da stvari drzimo pod kontrolom. To je ogroman uspeh za nasu zemlju i sve nas. Ponosim se svojom zemljom i kako smo ovo vodili i nasim zdravstvenim radnicima, predsednikom, Vladom, građanima”, rekla je Brnabić i istakla da smo nadomak da izguramo ovo i da se okrenemo budućnosti i ekonomskim izazovima.

Ona je rekla i da se približava vreme kada će biti ukinuto vanredno stanje i da ga Srbija neće ni dan produžavati kada se stvore uslovi, a da će zatim što pre treba da krene u opravak i da se pozicionira u svetu koji, kako kaže, posle korone neće biti isti.

Brnabić je istakla da je sada vreme da fokusiramo sve naše resurse na mesta u kojima je žarište kao što su Nišavski, Pomoravski, Braničevski okrug, gde je veliki broj ljiudi iz dijaspore došao.

“Bilo je onih koji nisu ozbiljno shvatili. Tu imamo žarista koja smo ocekivali, kao što su Niš , Aleksinac, Požarevac, Ćuprija… sada fokusiramo naše snage da suzbijemo sve to”, istakla je Brnabić.

Ona je dodala i da je važno da i ostatak Srbije primenjuje restriktivne mere da nam se ne bi vratio još jedan udar epidemije kao što se desilo u nekim zemljama.

Dodala je da smo danas imali i maksimalni broj testiranih, da imamo preko 2.500 testova dnevno, tako da se uzrokuju i ljudi sa blažim simptomima.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Premijerka poručuje: Nekima je najvažnije da se obračunaju sa Vučićem, ali mržnjom ne mogu pobediti njegov rad



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar