Preminuo poznati MILIJARDER u Italiji: Odrastao u SIROTIŠTU, pa uradio nešto zbog čega ga zna ceo SVET

Osnovao je 'Lukottica' 1961. godine sa samo desetak zaposlenih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Italijanski milijarder Leonardo del Vekio, najveći akcionar i šef holdinga “EssilorLukottica”, koji, između ostalih brendova, poseduje i proizvođača naočara Rej-Ban, preminuo je u 87. godini, saopštila je u ponedeljak njegova kompanija.

– ‘EssilorLukottica’ sa žaljenjem danas objavljuje da je njen predsednik Leonardo Del Vekio preminuo. Kompanija izražava najdublje saučešće porodici i globalnoj zajednici zaposlenih zbog ovog ogromnog gubitka – navodi se u saopštenju kompanije.

Del Vekio je odrastao u sirotištu u Milanu i započeo je svoj posao kao mali dobavljač delova za okvire za naočare. Osnovao je ‘Lukottica’ 1961. godine sa samo desetak zaposlenih i negovao kompaniju sve do toga da postane najveći italijanski proizvođač naočara, a zatim, nakon spajanja 2018. sa francuskim proizvođačem sočiva ‘Essilor’, najvećim konglomeratom naočara na svetu.

‘EssilorLukottica’ zapošljava oko 180.000 ljudi i poseduje kultne brendove kao što su Rej-Ban i Oaklei. Del Vekijev kontrolni udeo od 32 odsto u kompaniji učinio ga je drugim najbogatijim čovekom u Italiji sa procenjenim bogatstvom od 24,1 milijardu dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

BONUS VIDEO:Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar