Nedostatak vremena usled poslovnih obaveza, čest je razlog zašto ljudi spremaju obilnije obroke.
Drugi čest razlog je to što neki ljudi, prosto, ne vole kuvanje.
Bilo kako bilo, različite situacije vas primoraju da podgrevate hranu. Tada ljudi često greše, misleći da je najbolji način da se hrana podgreje – da se tretira isto onako kako je bilo potrebno da se tretira da bi se spremila.
Međutim, to nije istina. Imajte u vidu to da se neke namirnice, poput spanaća i krompira, čak i ne smeju podgrevati, ali kada se radi o drugim vrstama hrane, možete to raditi slobodno, samo je važno da svako jelo podgrejete na pravi način, kako bi tekstura ostala ista, prijatna kakva je i bila.
Često hrana izgubi na svojoj teksturi prilikom podgrevanja. Meso i pica, na primer, ako se podgrevaju u rerni ili mikrotalasnoj, često se stvrdnu i ne budu toliko prijatni za jelo.
Bareno povrće
Ukoliko opet nalijete vodu i vratite povrće na ringlu, možete da ga raskuvate i tako dobijete čorbu. Mnogo je bolje da ga stavite u mikrotalasnu.
Grilovano povrće
Povrće poprskajte sa malom količinom ulja, stavite u tepsiju ili vatrostalnu činiju, i stavite ga u rernu na 180 stepeni. Dovoljno je nekoliko minuta da bude kao ranije.
Čorba
Čorbu podgrevajte u šerpi, na ringli, ali uvek pre podgrevanja dodajte malo vode, kako se ne bi zgusnula.
Testenina
Ukoliko podgrevate makarone ili špagete, sipajte preko njih malo vode i ulja pre nego što uključite ringlu.
Piletina i svinjetina
Najbolje bi bilo da meso prvo iseckate, pa da ga propržite na tiganju 2 do 3 minuta, kako bi koliko-toliko sačuvalo svoju teksturu.
Mafini i projice
Mafine i projice možete takođe da podgrejete. Potrebno je samo da ih pokrivene stavite u rernu na 15 minuta na 150 stepeni.
Pica
Umesto u rerni, podrejte je za svega 3 minuta u podmazanom tiganju.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)