Ludi Džoni pucao u najbližeg saradnika: Jednu stvar nikad nije OPROSTIO Lazaru Vukićeviću, pa se OSVETIO

Određeni podaci govore da kriminalci sa Vračara koje je vodio nisu bili pod direktnom komandom Velje Nevolje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privanta arhiva, MUP

Nikola Vušović (32), poznat pod nadimcima Džoni sa Vračara, Ludi Džoni i Ćopavi Džoni, jedan od najtraženijih kriminalaca iz Srbije, čovek je čiji život okružuje velika doza misterije.

Ipak, postoje ljudi koji o njegovom životu znaju mnogo, a koji do sada nisu nikada govorili. Sa jednim od njih smo kratko porazgovarali, a ono što smo saznali moglo bi da se podvede pod pravu holivudsku priču u kojoj je glavni akter izuzetno opasni kriminalac. Jedna od tajni iz života čoveka koji je volšebno nestao posle hapšenja u Dominikani marta 2021. godine je i ona kako je pobegao iz bolničke postelje Kliničnog centra Srbije pre 15 godina.

UKRADENI KLJUČ ZA LISICE UVOD U BEKSTVO

Dok je ležao u bolničkoj postelji, Ludi Džoni je bio pod konstantnim nadzorom zatvorskih čuvara. Niko nije smeo da mu priđe, osim medicinskih radnika.

– E tada su u sve prste umešali mafijaši iz Crne Gore. Čuvaru u noćnoj smeni namestili su jednu zgodnu medicinsku sestru. Ona je imala jasan zadatak – da zavede čoveka koji je bio na ulazu u sobu gde je bio Džoni smešten. U noći kada je Vušović pobegao iz bolnice, ona je odvukla stražara u jednu sobu i tamo je imala seks sa njim. Ukrala je i ključ od lisica kojima je Vušović bio vezan i ostavila ga je na dogovorenom mestu. Odmah su ga pronašli Džonijevi pajtosi, ušli su u sobu, otključali lisice, zgrabili ga i izvukli iz sobe. Pobegao je sa sve šipkom u nozi, a grupa kriminalaca ga je odvela u Crnu Goru, gde se povezao se i sa Radojem Zvicerom, jednim od vođa „kavačkog klana” – otkriva naš list detalje spektakularnog bekstva, koje su tada nadležni dobro skrivali od javnosti.

Kako priča izvor Objektiva, Džoni je posle pričao drugovima da se uplašio da će ponovo da završi u „ćorci”, pošto su stražari između sebe govorili: „Čim se oporavi, vraćamo gu u Centralni zatvor.”

PUCAO U NAJBLIŽEG SARADNIKA

Zbog tog ranjavanja dobio je i nadimak Ćopavi, pošto mu je jedna noga ostala kraća. Novi nadimak nije mu promenio karakter. Ostao je prek, impulsivan i jako opasan čovek, sa kojim niko nije smeo da se kači.

– Tokom 2009. godine ponovo je to i pokazao u Ulici Nikodima Milaša u Beogradu. Tada je iz pištolja pucao u Luku Cerovića. Taj momak je bio njegov blizak saradnik, da ne kažem potrčko, ali su se posvađali oko nečega. A čim neko stane na žulj Džoniju, on se hvata za pištolj. Kasnije su izgladili odnose, Cerović ga nije teretio na suđenju jer nije ni zadobio neke teške povrede, pa je Vušović oslobođen. Cerović je nastavio da radi i prodaje drogu za Džonija… – otkriva izbor Objektiva.

ŠARAC MU DOLAZIO NA SUĐENJA

Opasni momak sa Vračara našao se u žiži javnosti i 2010. godine, zajedno sa Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, koji je ubijen 13. oktobra 2016. godine. Teretili su se za prodaju marihuane i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

Foto: Privanta arhiva

– Takođe su se sumnjičili i za pokušaj ubistva mladića u Mitićevoj rupi na Slaviji. Tada je čitava “vračarska grupa” napala žrtvu nožem. Stanković je bio prvookrivljeni, a sa njima je tada pao i tada maloletni Luka Cerović, ali i Marko Drakula, koji je kasnije hapšen zbog pokušaja trovanja Jovana Vukotića, vođe „škaljarskog klana”, a sada će mu se suditi i zbog postavljanja bombe ispod „poršea” Lazara Vukićevića – prepričava sagovornik Objektiva.

Naš izvor navodi da je na ta suđenja, kao podrška dolazio i Aleksandar Šarac (35), koji je u oktobru 2020. godine, izrešetan u Tržnom centru „Ušće” u Beogradu. Šarac je, navodi naš izvor, tada „prolazio kroz obradu” zbog prodaju droge, ali nije procesuiran.

LAZAR VUKIĆEVIĆ – ZAJEDNIČKI NEPRIJATELJ

Tokom tog suđenja Džoni je „uhvatio maglu” i pobegao u inostranstvo. Uhapšen je u martu 2013. sa Lukom Cerovićem, na aerodromu u Amsterdamu. Obojica su imala lažna dokumenta, a za njima su tada bile raspisane poternice zbog pokušaja ubistva, ali i bekstva iz zatvora.

Foto: Privanta arhiva

– Ludi Džoni je bio oslobođen za pokušaja ubistva i dobio je neku manju kaznu za drogu – navodi naš sagovornik.

Vukićeviću nikada nije oprostio upucavanje zbog kojeg nije mogao normalno da hoda, pa je naredio da se na Vračaru 2019. godine digne u vazduh njegov „porše”.

VEZA SA UBISTVOM U „UŠĆU” I SAZNANJA IZ CRNE GORE

Kako su prolazile godine, tako su se i ređala nedela Ludog Džonija. I dan-danas se ispituje kakva je bila njegova uloga u likvidaciji vođa “škaljaraca” Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u jednom restoranu u Atini. Jednog od članova eskadrona smrti koji je likvidirao ove opasne kriminalce iz Crne Gore bio je mladić koji je vidno šepao. Crnogorsko tužilaštvo je podiglo i optužnicu za likvidaciju Marka Ljubiše Kana u kojoj je bilo navedeno da ju je Vušović organizovao, a u kojoj je Kraljevčanin Lazar Ilić trebalo da bude egzekutor. Ilić je u Srbiji označen i kao neposredni ubica Aleksandra Šarca. Ovo je još jedan od dokaza da je kriminalna grupa Nikole Vušovića bila u jako dobrim odnosima sa klanom Belivuka i Miljkovića.

Određeni podaci govore da kriminalci sa Vračara koje je vodio nisu bili pod direktnom komandom Velje Nevolje, ali da su bili grupa koja je radila za Radoja Zvicera i koja je imala iste mete.

Piše: D. Ćuruvija

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 20. JUN 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar