IZAZOV TITANA: Radio je 500 sklekova dnevno, ali se posle pokajao! (VIDEO)

Da li preterivanje sa treningom ima negativne posledice?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Ako tražite način da treningom utrošite nekoliko sati kod kuće, a volite izazove i fizički ste aktivni, možda bi trebalo da isprobate ipak nešto drugačije od onoga što je uradio jutjuber Danijel Luis…

Inspirisan video snimkom u kojem je jedan uticajni fitnes trener svakodnevno radio po 100 sklekova, Luis je odlučio da nadmaši njegov rekord, tako što je pokušao da radi po 500 sklekova svaki dan tokom jednog meseca. Ali ubrzo je otkrio da mu to uopšte ne pomaže da se oseća bolje. Naprotiv, preveliki napor i fizička aktivnost je počela da mu šteti i da ga zamara.

Luis je započinjao svoj dan u teretani u 7 ili 8 ujutru, uz najmanje 250 sklekova za početak, a ostatak treninga je dovršavao kod kuće. “Ne radi se 500 sklekova uzastopno, ali je to i dalje veliki zalogaj, posebno kada dostignete tih 150-200 ponavljanja i date sebi samo nekoliko minuta odmora. Ubrzo postane jako iscrpljujuće.”

Foto/Pixabay.com

“Hteo sam da dam vremena svom telu da se navikne na obavljanje 500 sklekova dnevno, ali da budem iskren, nikako se nisam navikao na to”, kaže on 8. dana od početka izazova. “Bez obzira na pauze koje pravim, osećam preveliku ukočenost celog gornjeg dela tela. ”

Kako bi pokušao da smanji tu zategnutost i bol, Luis počinje da kombinuje po danima regularne i uske sklekove. Iako je to počelo da daje određene rezultate što se tiče njegove ukočenosti, uopšte mu nije olakšalo sama ponavljanja.

“Došao sam do zaključka da broj ponavljanja koja radim svaki dan nije uopšte zdrav za telo i celokupni organizam”, kaže Luis usred izazova. “Grudi i triceps su mi samo iscrpljeni.”

Na kraju jednomesečnog izazova, Luis je primetio jasniju definiciju grudi i tricepsa, ali na kraju je zaključio da to nije naročito efikasan ili održiv način izgradnje mišića. On savetuje da se suzdržite od previše ponavljanja serija sklekova, jer preterivanje može samo da naškodi vašim mišićima.

“Definitivno još uvek osećam posledice. I dalje me bole grudi i triceps. Ako želite da sebe izazovete treningom gde ćete uključiti samo svoje telo, predlažem da uradite 100 sklekova, ili možda 200 najviše, ali nikako ne preterujte i ne idite ovoliko daleko.”, kaže Luis.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Vežbe u izolaciji: Kako da ostanete razgibani posle puno sedenja

SAMO ZA NAJIZDRŽLJIVIJE: Sve ovo možete i u izolaciji (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, MensHealth.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar