Fantastične vesti: Ako se ovo desi – Srbija ima JOŠ JEDNO zagarantovano mesto u grupnoj fazi!

Navijamo za Rendžers u finalu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Mnogo toga korisnog dogodilo se sinoć za srpski klupski fudbal, iako nijedan naš predstavnik već dugo ne igra u evropskim takmičenjima.

Ispali su engleski klubovi (Vest Hem i Lester), što je Srbiji bilo bitno da nijedan tim sa Ostrva ne osvoji ni Ligu Evrope ni Ligu konferencija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Trijumf Rendžersa protiv Ajntrahta u drugom po snazi Uefinom takmičenju bi značio da Superliga ima ne jednog, već dva sigurna učesnika u grupnoj fazi Lige konferencija.

Trenutno je Partizan drugi na tabeli nacionalnog šampionata, a kako sada stvari stoje, crno-beli bi narednu sezonu počeli od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i bili bi nosioci.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ali, dobre vesti su da bi izabranici Aleksandra Stanojevića takmičenje mogli da počnu od plej-ofa, pa bi ih samo jedan dvomeč delio do grupne faze.

Međutim, ni to nije sve. Potrebno je i da pobednik trećeg po kvalitetu Uefinog takmičenja ne padne drastično sa mesta na kojima se trenutno nalaze u nacionalnim šampionatima. Bude li to Roma, bitno je da bude među prvih šest na tabeli Serije A. Što se tiče Fejnorda, važno je da ne padne ispod trećeg mesta na kome je gotovo siguran. Ako Rendžers osvoji Ligu Evrope, a Roma ili Fejnord ne ispadnu iz društva šest najboljih u svojim šampionatima, doneo bi pobedniku Kupa Srbije ili osvajaču drugog mesta na tabeli kasniji početak evropske sezone i status nosioca u toj fazi takmičenja. U tom slučaju, minimum grupnu fazu Lige konferencija.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Posle informacija da će Crvena zvezda početi kvalifikacije za Ligu šampiona od trećeg kola (ako ostane prva u Srbiji), koje bi joj automatski donelo bar učešće u grupnoj fazi LK, stigla je još jedna pozitivna vest.

Ali, potrebno je da se poklope navedene stvari, a za početak ćemo navijati za Zvezdinog “dželata” iz Lige Evrope – Rendžers.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar