Cupra golica maštu: Najavljen kompakt SUV sa hibridnim pogonom, stiže 2024. (VIDEO)

Španski brend ima ambiciozne planove u narednim godinama

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Media Center

Pre četiri godine, SEAT je odlučio da lansira Cupru kao zaseban brend, koji danas po prodaji nadmašuje i Alfu Romeo. Kompanija najavljuje novi četvorotočkaš za 2024, a pred nama je kratak promotivni tizer.

Proizvođač se potrudio da sakrije detalje, ali znamo da na tržište stiže kompaktni SUV na hibridni pogon. Silueta prikazuje sportski crossover, ali sa ravnim krovom, pa očekujemo komfornu kabinu.

“Perfektne proporcije”

Novi SUV je dugačak oko 4,5 metara, što ga smešta u C segment, gde vlada najveća konkurencija na Starom kontinentu. Španski proizvođač ističe da donosi “perfektne proporcije i esenciju njihovog brenda”.

Pogonski sistem podrazumeva blagi-hibrid (MHEV) i plug-in hibrid (PHEV). Druga verzija je snažnija, a profitira od novog agregata i, najverovatnije, Volksvagenovog sistema.

Očekuju se snažniji elektromotor i paket baterija, prenosi Motor1.

Modeli na struju

Cupra trenutno nudi više “performance” modela na evropskom tržištu. Formentor VZ5 koristi Audijevu pogonsku jedinicu, dok je Born moćnija verzija VW ID.3.

U narednim godinama, planirana su još dva električna četvorotočkaša – SUV Tavascan (2024) i serijska verzija koncepta UrbanRebel (2025).

Više o najradikalnijoj interpretaciji gradskog EV-a možete OVDE pročitati.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs


BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar