Belivukova grupa STREPI od svedočenja ove osobe: Rukometaš i auto-limar takođe na klupi za SVEDOKE

Jedan od onih koji je „propevao” je i rukometaš RK Partizan Vojislav Đorđević, koji je nastupao za mlađe kategorije kluba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Šporčić

Nikola Spasojević (31), zvani Spale, kum Marka Miljkovića Mareta (30), u oktobru je „pukao” i odlučio da progovori sve o zločinima klana Veljka Belivuka (36) i postane svedok-saradnik, saznaje Objektiv od dobro upućenih izvora.

On je najpre bio optužen za rasturanje narkotika i neovlašćeno posedovanje oružja, ali je posle optužbi da je učestvovao u tri ubistva odlučio da ispriča sve o zlodelima klana. Spasojeviću su sve vreme podršku pružali verenica i brat, ali je posle devet meseci pritvora odlučio da sarađuje sa tužilaštvom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Strepe od svedočenja Hrvatina

Belivukova grupa strepi i od svedočenja Bojana Hrvatina, koji je opisao ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, koje je namamio u kuću smrti u Ritopeku, u naselju Livadice. Takođe je ispričao sve o ubistvu Milana Ljepoje iz Niša. Hrvatin je bivši vođa navijača FK Rad, a iza sebe ima ubistvo Bojana Majića, pripadnika navijačke grupe „Invalidi” FK Voždovac. Umesto 30, odslužio je 15 godina za ubistvo Majića, na koliko mu je smanjena kazna. U zatvoru je upoznao Miloša Budimira (36), istaknutog člana Belivukove grupe.

Rukometaš i auto-limar na klupi za svedoke

Jedan od onih koji je „propevao” je i rukometaš RK Partizan Vojislav Đorđević (21), zvani Voja, koji je nastupao za mlađe kategorije kluba. Četvrti okrivljeni koji je do podizanja optužnice dogovorio saradnju sa Specijalnim tužilaštvom u Beogradu za blažu kaznu je Vladimir Dimitrijević (39).

Ovaj rođeni Beograđanin, auto-limar po zanimanju, do sada neosuđivan, u optužnici je naveden pod brojem 30. Na teret su mu stavljena tri krivična dela: članstvo u grupi, kao i nedozvoljeno posedovanje oružja i distribucija narkotika. Prema optužnici, član kriminalnog klana bio je od početka 2019. godine pa do hapšenja 4. februara 2021. U istom periodu bio je, prema optužnici, među onim pripadnicima klana koji su držali oružje za potrebe grupe. Takođe, u prostorijama bivšeg restorana FK Partizan u Humskoj 1, koji su zvali „baza”, držali su drogu radi dalje prodaje, da bi Dimitrijević, po Belivukovom uputstvu preko kriptovanog telefona, od januara pa do hapšenja stavio u promet najmanje osam kilograma kokaina.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 28. FEBRUAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar