Brojsova terapija: Pomaže kod OPORAVKA i čišćenja organizma, a evo od ČEGA se sastoji

Ova terapija se ne preporučuje trudnicama, dok ostali treba da se posavetuju sa lekarom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ako imate problem sa lošim imunitetom, Brojsova terapija vam može biti od pomoći.

U pitanju je specijalna dijeta koja je namenjena podizanju imuniteta i jačanju organizma kako bi se lakše borio sa bolestima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U čemu se zapravo sastoji Brojsova dijeta?

Brojsova dijeta je specijalna dijeta koja traje 42 dana, a koja za osnov ima konzumiranje isključivo zelenog čaja od napitaka i cveklu kao oslonac ishrane u ovoj dijeti. Brojsova dijeta je veoma korisna jer sadrži materije koje su prirodni antioksidansi, te će se vaše telo rešiti slobodnih radikala, štetnih jedinjanja i poboljšati varenje.

Međutim, treba imati u vidu da Brojsova dijeta nije uvrštena u naučno priznate studije, tako da se pre same upotrebe, treba posavetovati sa lekarom da ne bi došlo do neželjenih efekata, jer usled isključivog konzumiranja tečnosti, može doći do neželjene neuhranjenosti i malaksalosti.

Recept za Brojsov sok

Sastojci:

1 organska cvekla (55 odsto soka)

1 organska šargarepa (20 odsto soka)

1 organski štap celera (20 odsto soka)

1/2 organskog krompira (3 odsto soka)

1 organska rotkvica (2 odsto soka)

Foto: Shutterstock

Način pripreme i konzumacija:

Stavljajte u sokovnik jednu po jednu namirnicu i fino izmiksujte. Čaša soka se konzumira oko30 minuta! To znači da se svaki gutljaj obavlja polako, osoba treba da se trudi da što duže zadržava sok u ustima ne bi li se što bolje razgradio radom pljuvačnih žlezda.

Brojsov sok se konzumira 42 dana. Nakon toga je potrebno 42 dana da bi se osoba vratila postepeno na čvrstu ishranu.

Neželjeni efekti Brojsove dijete jesu glavobolja i malaksalost koji mogu da se preveniraju. Pre nego što se započne Brojsova dijeta, pacijent treba da pripremi organizam na ovako strog režim, tako što će postepeno izbacivati sve namirnice koje su siromašne vlaknima ili bogate glukozom.

Brojsova dijeta za mršavljenje

Jedini sastojak Brojsove dijete koji treba isključiti ako se dijeta koristi za mršavljenje jeste krompir koji je bogat ugljenim hidratima. Ostale namirnice poslužiće kao vrsta laksativa. Cvekla, celer i rotkva detoksikuju organizam tako što masne kapljice razgrađuju vlaknima kojima su bogati, tako da podstiču pokretljivost creva, obezbeđuju redovno pražnjenje creva i podstiču ubrzano varenje.

Brojsova dijeta za mršavljenje ima jednu manu, a to je što osobe često mogu da osete malaksalost ili osećaj gladi jer su ove namirnice siromašne sastojcima koji izazivaju sitost.

Foto: Brent Hofacker / Alamy / Alamy / Profimedia

Brojsov čaj

Rudolf Brojs je bio jedan od onih stručnjaka koji su žalfiju stavili na pijadestal. Čaj od žalfije je, prema Brojsu, magičan čaj koji leči mnoge bolesti. Brojsov čaj se sastoji od 4 sastojka, a to su: žalfija, matičnjak, nana i kantarion.

Iako se žalfija koristi sveža za upale grla, kada želimo da je konzumiramo kao čaj, kuvanjem od 3 minuta odstranjujemo eterična ulja koja su pogodna samo za zdravlje grla. Žalfija uspešno leči probleme sa grlom, jetrom, želucem i nadimanjem.

Matičnjak odlično deluje na centralni nervni sistem i pozitivno utiče na rad srca. Nana nas oslobađa nadimanja i potpomaže varenju, a kantarion jača imuni sistem. Za razliku od Brojsovog soka, Brojsov čaj ima manje kontroverznu primenu, jer nema neželjenih efekata.

Brojsov čaj odlično detoksira organizam, jača kardiovaskularni sistem, čisti disajne puteve i olašava pušačima da ostave cigarete, suzbija pojavu kamena u bubregu, jača imuni sistem i olakšava želudačne tegobe. Mnogi korisnici Brojsovog čaja su istakli da im je Brojsov čaj pomogao i kod hormonalnih problema, kod problema sa prostatom i u borbi protiv alergije.

Ipak, i pored svog odličnog dejstva na organske sisteme, Brojsov čaj se ne preporučuje u trudnoći.

Foto: Shutterstock

Priprema Brojsovog čaja:

Sipajte pola litra vode na šporet da se ključa. Zatim u nju stavite 1 kašiku žalfije. Ostavite da ključa tako tačno 3 minuta. Nakon 3 minuta, skinite šerpu sa rerne i dodajte po prstohvat nane, matičnjaka i kantariona.

Zatim čaj ostavite da odstoji 10 – 15 minuta. Nakon toga, procedite čaj a zatim sipajte u 2 posude po 250 mililitara. Jednu dozu popijte pre doručka, a drugu možete piti uveče pre spavanja, ili pre večere. Brojsov čaj isključivo pripremajte u emajliranoj posudi.

*Brojsova dijeta je dosta kontroverzna, ali postoje mnogi ljudi koji su imali pozitivna iskustva. Nikako ne konzumirati Brojsov sok bez konsultacije sa lekarima.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar