EKSKLUZIVNO

Dejvid Harbor iz serije “Stranger Things” za Objektiv: Kusturičino “Podzemlje” je genijalno

Holivudski glumac nam je dao filmsku preporuku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia/ Netflix / The Hollywood Archive / Hollywood Archive /

Poznati američki glumac Dejvid Harbor, koga znamo po ulozi šarmantnog Džima Hopera iz serije “Stranger Things”  izdvojio je malo vremena, i u kratkom razgovoru sa novinarkom Objektiva – preporučio savršen film koji bismo mogli da gledamo sada, tokom izolacije. Nismo ni slutili da će nam proslavljeni glumac preporučiti naslov koji dolazi baš iz Srbije, i to ni manje ni više iz “pera” čuvenog Emira Kusturice.

“Imam ludu filmsku preporuku, štaviše mislim da ću morati da naručim DVD ovog filma, toliko mi se sviđa, mada na to ću sada verovatno čekati više od dva meseca. Njega sam se setio nakon teksta koji sam skoro čitao, u kome su pisali da je jedna četvrt u Parizu koja je služila za snimanje ratnog filma ostala takva nakon početka ove pandemije. Film koji svi moraju da pogledaju je “Podzemlje” iz 1995. godine, a radnja je smeštena u bivšu Jugoslaviju. Sviđa mi se što na specifičan način predstavlja Jugoslaviju tokom rata i nakazni “prijateljski” odnos, u kome ratni profiter manipuliše ljudima. Nakon što se rat i okupacija završavaju, “zločin” se nastavlja, te ljudi ostaju zatvoreni u bunkeru u kom su se skrivali, dojeni lažnim vestima da je neprijatelj još uvek tu. Zanimljiva mi je scena kada jedan od njih uspeva da izađe iz “Podzemlja” i upadne na snimanje filma o njihovim životima. Film je genijalan, morate svi da ga pogledate!”, rekao je Harbor za Objektiv, tokom obraćanja preko društvene mreže.

Foto/PrintScreen/Youtube

Harbor je danas jedan od najpopularnijih glumaca u Holivudu i jedan je od retkih koji je igrao u čak tri superherojska filma. Godine 2016. bio je Dekster Toliver u DC-evom filmu “Odred otpisanih”, i iako je to bila mala uloga, Holivudski producenti su ga primetili.

Foto/PrintScreen/Youtube

Dve godine kasnije je postao antiheroj Helboj u istoimenom filmu. Ulogu je odigrao genijalno, u jednom vrlo negenijalnom filmu. Recimo da bi Harbor slobodno mogao da preuzme ulogu ponovo, ako se pojavi neko ko bi film mogao drugačije da režira, ili ako se za par godina npr. Giljermo del Toro vrati na projekat.

Foto/PrintScreen/Youtube

Sredinom tekuće godine Harbor će se pojaviti u ulozi Alekseja tj. Crvenog čuvara (Red Guardian) u Marvelovom filmu “Crna Udovica”. Ovo je jedna od glavnih uloga, a Aleksej je ruski pandan Kapetanu Americi. Fanovi su bili presrećni kad je na prošlogodišnjem Komik Konu objavljeno da će Dejvid igrati jednog od bitnijih likova iz Marvelovih stripova, a mi se nadamo da ćemo ga još puno godina gledati u ovom univerzumu.

Foto/PrintScreen/Youtube

Međutim, pored brojnih uloga u filmovima, poput onih u “Crnoj misi” ili “Džejms Bondu” , Dejvida najbolje znamo po ulozi u seriji “Stranger Things”.

Igra Šerifa Hopera, koji je većini najzanimljiviji lik u seriji, što mnogo govori pošto znamo da su skoro svi likovi  iz ove serije izuzetno zanimljivi i voljeni od strane publike.

Foto/PrintScreen/Youtube

Hoper je policajac na samoj ivici zakona, koji pokušava da se oporavi posle životne tragedije. Harbor u ovom liku ispituje jako zanimljiv ugao lika i daleko je otišao od nezainteresovanog šerifa, kakav je bio na početku prve epizode. Vidimo njegovu unutrašnju borbu, ali i nežnu stranu kada odluči da usvoji “Eleven”. Džim Hoper – bivši alkoholičar, agresivni policajac, brižni otac – je heroj našeg doba (iako je radnja serije smeštena u osamdesete godine)!

Možemo svi da pogledamo “Podzemlje”, po Dejvidovoj preporuci, pre nego što se vratimo u drugačiji podzemni svet tj. u Naopaku dimenziju (Upside down). Nova sezona serije “Stranger Things” trebalo bi da izađe tokom ove godine.

Netfliks “počastio” fanove: Spojler iz Rusije, s ljubavlju… (VIDEO)

Autor: Nevena Tomašević

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Preuzimanje teksta ili delova teksta zabranjeno bez odobrenja redakcije Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar