Skandal drma Vatikan: Papa Benedikt XVI PRIZNAO da je LAGAO o svešteniku pedofilu i zlostavljanju

Papa Franja je u petak obećao da će primeniti pravdu za žrtve seksualnog zlostavljanja od strane pripadnika Katoličke crkve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Raimund Kutter / imageBROKER / Profimedia

Papa emeritus Benedikt XVI priznao je da je dao lažnu izjavu tokom istrage o seksualnom zlostavljanju u nemačkoj katoličkoj crkvi.

Bivši papa Benedikt XVI izvinio se što je dao lažnu izjavu tokom istrage o seksualnom zlostavljanju počinjenom u njegovoj staroj minhenskoj nadbiskupiji, rekao je njegov sekretar u saopštenju u ponedeljak koje je objavljeno na portalu Vatikan Njuz.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U saopštenju, koje je dato katoličkoj novinskoj agenciji na nemačkom jeziku (KNA), navodi se da je bivši papa rekao da se lažna izjava „nije dogodila sa lošom namerom“.

Papa Franja je u petak obećao da će primeniti pravdu za žrtve seksualnog zlostavljanja od strane pripadnika Katoličke crkve dan nakon što je izveštaj otkrio da bivši papa Benedikt XVI nije postupio u četiri slučaja zlostavljanja pre nego što je postao papa.

Izveštaj od četvrtka razmatra slučajeve seksualnog zlostavljanja od strane pripadnika sveštenstva u Minhenskoj nadbiskupiji između 1945. i 2019. Bivši papa Benedikt — u to vreme poznat kao Jozef Racinger — bio je tamo nadbiskup između 1977. i 1985. godine.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar