Stalno se raspravljate sa partnerom? Ovih šest reči mogu da SPREČE svaku svađu u vezi (VIDEO)

Upotrebite ovih 6 reči sledeći put kada osetite da ulazite u sukob i primetićete promenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Svađe i rasprave su u svakoj vezi normalne.

Ako se apsolutno nikada ne svađate sa partnerom, možda niste potpuno iskreni i prirodni u tom odnosu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako smo svi različiti i svi imamo različite potrebe i želje, u redu je da povremeno uđete u sukob. Bitnije od toga jeste kako ga rešavate.

Iako ne postoji tajna formula koja bi zagarantovala uspeh neke veze, postoje već isprobani saveti koji drugima pomažu i koje možemo da primenimo na sopstvenim primerima, a jedan takav je na svom Tik – Tok profilu podelio psiholog i stručnjak za veze.

Prema njegovom mišljenju, postoji 6 reči koje vam mogu pomoći da na jednostavan način izbegnete ulazak u dalju raspravu sa partnerom.

– Već nekoliko godina moja supruga i ja čim primetimo da je ovaj drugi nezadovoljan, pitamo “Da li želiš utehu ili rešenje?” – rekao je on u video – zapisu, a ta im rečenica, tvrdi psiholog, u proseku 9 od 10 puta pomogne da izbegnu svađu.

Objasnio je kako “uteha” znači samo biti uz partnera i saslušati ga sa razumevanjem, umesto pokušaja da mu rešimo problem.

@mindful_tom

#relationshipadvice

♬ New Home (Slowed) – Austin Farwell

– Tada ne tražimo rešenja i ne pokušavamo da pomognemo, već samo slušamo partnera – kaže on.

Svima nam je ponekad potrebno rame za plakanje i neko ko nas razume, a strateško planiranje partnera kako da reše neki problem ponekad može biti iritantno. Neki put pak, kaže psiholog, svi želimo da nam neko zaista pomogne da pronađemo izlaz iz problema, pa to i pokušamo kada nam partner kaže da “želi rešenje”.

Video sa ovim jednostavnim, a korisnim savetom sakupio je više od milion pregleda i na hiljade komentara, a večini se svideo i odlučili su da ga isprobaju na sopstvenim vezama.

“Moj muž je trenutno pod velikim stresom, pa mi je baš ovo potrebno”, napisala je jedna žena u komentaru, a neki komentari su bili da ih partner izluđuje kada im stalno nudi rešenje, a često im je samo potreban empatičan sagovornik.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Večernji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar