Vučić u Turskoj: Razgovarao sam sa Erdoganom o investicijama, regionu, Dejtonskom sporazumu

Važna poseta našeg predsednika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u jednodnevnoj poseti Turskoj, gde prisustvuje trećoj sednici Visokog saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Turske.

Tom prilikom potpisano je više dokumenata od značaja za dalje unapređenje bilateralne saradnje, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Predsednika Srbije svečano je dočekao u Ankari predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, a nakon sastanka, dvojica lidera obratila su se medijima.

Predsednik Vučić je izjavio da je bilo reči o investicijama, regionalnim pitanjima, a tome je i posvećeno najviše pažnje. Važno je, kaže, što su odnosi stabilni i prijateljski, što je od najvišeg značaja.

– Razgovarali smo o regionu, o Dejtonskom sporazumu, o poštovanju integriteta BiH, ali i integriteta RS unutar BiH. Govorio sam da je važno da se povezujemo auto-putevima i u oktobru očekujemo kraj 18km od Kuzmina do Sremske Rače, 80 odsto mosta je gotovo i on je veličanstven. Za godinu i po dana imaćemo moderan auto-put, a finansiraćemo i kompletan auto-put do Bijeljine – rekao je predsednik Vučić.

Na pitanje o rezultatima referenduma, predsednik Vučić je potvrdio da je rekao kolegama koji su zagovarali “Ne” da preuzmu stranku. Falilo je, kaže, oko 200.000 glasova da oni budu radosni, a kada kaže “oni”, misli najviše na one iz SNS-a.

– U onih 39 odsto, najveći kolač je SNS. Neki ljudi bolje znaju politiku nego ja, i trebalo bi oni da je vode. Neću se kandidovati za predsednika stranke, od maja-juna meseca će stranku voditi pametniji od mene – rekao je Vučić.

Vučić o tvrdnjama da je došlo do krađe glasova

– Što se tiče objavljivanja rezultata, bio sam šokiran. Otišao sam u stranku koju vodim još nekoliko meseci i kao i uvekr saopštavao rezultate, koji su bili apsolutno tačni. Nismo saopštavali na osnovu uzorka, mi imamo najbolje softvere. Mi prikupimo sve podatke i izađemo i predstavimo javnosti tačne rezultate. Mi ne falsifikujemo, mi ne krademo. Verujem da Boško Obradović nije slušao ono što govorim. On bi to sigurno razumeo, ali verujem da nije gledao – rekao je Vučić.

O tome da li predsednik misli da će se članovi opozicije 3. aprila na predsedničkim izborima ponašati isto, rekao je da misli da će se ponašati mnogo gore tada.

Predsednik je istakao da je bilo teško voditi kampanju jer je reč o pitanju koje ljude puno ne interesuje i jer je jedan deo SNS-a sve vreme agitovao za “Ne”.

– Bila je dilema, ali na referendum je trebalo da izađemo jedinstveno, a posle referenduma vodite kampanju za “Ne”. Nisam nikada izbacivao ljude iz stranke jer je SNS demokratska partija, ali sam zadovoljan jer će imati priliku da vide kako se vodi stranka i kako se donose nelake odluke. Tačno je da nisam zadovoljan, samo nije tačno da sam vikao, već sam kroz osmeh rekao da će za 4-5 meseci imati priliku da vode stranku, a ja im neću zabadati klipove u točkove, već ću im pomagati koliko god mogu, civilizovano i demokratski – rekao je Vučić.

– Radujem se još četiri, pet meseci, ja ću da gledam da pomognem koliko god mogu, odluke kada se donesu, moraju da se poštuju. To su naše unutarstranačke stvari koje ćemo mi da rešavamo, ne čistkama, već civilizovano i demokratski – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar