Vučić otkazao sastanke i medijske konferencije: Ovo je RAZLOG!

Šef države i lider naprednjaka već je obavio preliminarne analize izjašnjavanja građana na referendumu za promenu Ustava u delu koji se tiče pravosuđa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Tamara Trajković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je sve planirane sastanke i medijske nastupe u narednih nekoliko dana kako bi se podrobno posvetio analiziranju rezultata referenduma, ekskluzivno saznaje Republka.

Prema informacijama, šef države i lider naprednjaka već je obavio preliminarne analize izjašnjavanja građana na referendumu za promenu Ustava u delu koji se tiče pravosuđa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Predsednik je delimično zadovoljan rezultatima. Primera radi, zadovoljan je rezultatima u Šapcu i Leskovcu – kaže odlično obavešteni izvor.

Na dodatno pitanje da li postoje gradovi i opštine u kojima predsednik nije bio zadovoljan rezultatima referenduma, sagovornik Republike odgovara:

– Svakako. U tom smislu posebno su apostrofirane opštine Zemun i Lazarevac – ističe naš izvor.

Sagovornik Republike ističe da je predsednik Srbije pred stranačkim kolegama kategorički odbio da se kandiduje na sledećim izborima ispred SNS.

– U noći kada su saopšteni rezultati referenduma, predsednik je saradnicima iz SNS jasno stavio do znanja da se neće kandidovati – dodaje sagovornik.

Prema njegovim rečima, Vučić je imao poruku i za članove SNS koji su zagovarali da se na referendumu glasa “ne”.

– Predsednik im se samo ironično zahvalio – kaže izvor Republike.

Podsetimo, prema podacima Republičke izborne komisije (RIK), na referendumu “da” zaokružilo 59,71 odsto izašlih birača, dok je “ne” izabralo 39,26 odsto glasalih.

Ovi podaci saopšteni su na osnovu 98,79 odsto obrađenih biračkih mesta, odnosno na 98,24 odsto glasačkog tela.

BONUS VIDEO



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar