Spasić iz saveta “Transparentnost”: Svi učesnici izbora da se obavežu na prihvatanje rezultata izbora

Ovo je važno učiniti kako bi se sprečile naknadne zloupotrebe izborne volje građana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto medija centar

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost poziva sve učesnike predstojećih predsedničkih, parlamentarnih i pokrajinskih izbora da se unapred obavežu o prihvatanju rezultata izbora, kako bi se sprečile naknadne zloupotrebe izborne volje građana.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta, za medije ocenjuje da je jako važno da se svi učesnici predstojećih izbora obavežu na prihvatanje rezultata izbora ma kakvi oni bili i dodaje:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dragan Đilas i grupacija okupljena oko njega danima najavljuju kako će obavezno bojkovati izborne rezultate i da će biti krvi na ulicama ukoliko oni ne pobede na predstojećim izborima. Ovo predstavlja “preventivni atak” na izborni proces i priprema da će, ukoliko oni ne pobede, izazvati građanski rat na ulicama Srbije – podsetio je Spasić i dodao:

– Svi učesnici u dijalogu vlasti i opozicije, bilo da se radi o učešću evroparlamentaraca ili ne u pregovorima, dobili su u suštini ispunjenje svih zahteva koje su postavili pred SNS, a koji za cilj imaju popravljanje izbornog procesa i održavanje fer izbora i kontrolisanog izbornog procesa. Imajući to u vidu, a kako bi se sprečila naknadna diskreditacija izbornog procesa samo ukoliko ne pobede na izborima, neophodno je da se svi učesnici izbora unapred obavežu da će priznati rezultate izbora, bez obzira da li će birači glasati za njih ili neće. To je evropski i međunarodni izborni stadard koji postoji u svetu i koji se mora primeniti i u Srbiji, kako bi se sprečila zloupotreba izborne volje građana i krvroproliće na ulicama – zaključio je Spasić.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar