Ulje kantariona uklanja bore, leči i obnavlja kožu, ali samo ako se koristi na OVAJ način

Na jednu veoma važnu stvar morate da obratite pažnju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Jedna od najboljih stvari za negu kože je kantarionovo ulje, koje je poznato i pod imenom “bogorodičina trava”.

Ulje kantariona se najčešće proizvodi s najčešće s maslinovim uljem, odnosno maceriranjem gospine trave u maslinovom ulju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kantarion se koristi u svrhu prirodnog lečenja još od doba starih Rimljana kada se najčešće koristio za lečenje mentalnih bolesti. Danas se preporučuje piti čaj od bogorodičine trave za smirenje i kao pomoć za ublažavanje stresa.

Kantarionovo ulje pomaže u lečenju svih kožnih oboljenja i to za sve tipove kože, od suve, osetljive, mešovite do masne i problematične.

Dobrobiti kantarionovog ulja za negu lica:

Umiruje osetljivu kožu, hrani dehidriranu kožu, smanjuje bore, štiti kožu od negativnih spoljnih uticaja, deluje antioksidativno, podstiče obnovu kože, smanjuje oksidativni stres, ima antimikrobna svojstva

Kantarionovo ulje je jedno od najboljih ulja za negu dehidrirane, oštećene i osetljive kože lica, a upravo zbog toga često se nalazi u velikom broju krema za negu. Pošto pospešuje prirodno i brzo zaceljivanje kože preporučuje se da ga uvrstite u svakodnevnu rutinu nege za ispucalu kožu svih delova tela.

Može se koristiti u svom čistom obliku kao sastojak svih proizvoda prirodne kozmetike. Možete da ga napravite i sami i tako biti sigurni da imate najbolje ulje za negu kože lica.

Foto: Shutterstock

Korišćenje kantarionovog ulja:

Ako izlazite tokom dana, posebno na sunce, ne biste smeli da koristite ulje bogorodičine trave, jer izaziva fotosenzibilnost. Stoga ga koristite uvek u večernjima satima, najbolje pre odlaska na spavanje.

Pošto kantarionovo ulje ima i antioksidativno dejstvo, ono će najbolje nahraniti kožu vašeg lica nakon izlaganja sunčevim zracima.

Preporučuje se nakon izlaganja suncu, pre odlaska na spavanje naneti tanak sloj kantarionovog ulja kako biste koži vratili hidrataciju i sprečili pojavu bora koje su uzrokovane suncem.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar