U Hrvatskoj od sutra OŠTRIJE MERE protiv korone: Evo koja se ograničenja uvode

Prema novoj odluci, zabranjena su javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj od sutra na snagu stupaju nove, oštrije mere protiv koronavirusa, koima se smanjije dozvoljeni broj osoba na okupljanjima, objavio je danas hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite na svom sajtu.

Prema novoj odluci, zabranjena su javna okupljanja i događaji na otvorenom za više od 50 osoba, umesto dosadašnjih 100 na jednom mestu, a ona s kovid potvrdama i uz suglasnost lokalnih štabova ogranicavaju se na 200 osoba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja sa više od 25 osoba, umesto dosadašnjih 50, a ona uz kovid potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Na privatnim okupljanjima moguće je prisustvo 20 osoba umesto dosadašnjih 30, uz izuzetak onih na kojima svi imaju kovid potvrde u kom slučaju može biti prisutno 50 osoba, prenosi Hina.

Nisu uvedene promene u radu ugostiteljskih objekata, ali će se intenzivnije kontrolisati ograničenja broja gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korišćenje maski.

Ograničava se i broj gledalaca na sportskim takmičenjima, pa će tako u zatvorenom prostoru moći da bude popunjeno najviše 20 odsto pojedinačne tribine, a na otvorenom do 40 odsto.

Građani obavezno moraju da koriste maske na verskim obredima i umetničkim programima, bioskopskim projekcijama i izložbama, kao i na sednicama predstavničkih tela bez obzira na posedovanje kovid potvrde.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar