PRODUŽEN PRITVOR vozaču sa Karaburme: Usmrtio dete pa pobegao, a onda pred sudom rekao da nije kriv

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vladimir Sporčić, Facebook

Prvi osnovni sud u Beogradu produžio je pritvor Lazaru Galiću (38), koji se sumnjiči da je 18. jula prošle godine, na Karaburmi izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je na pešačkom prelazu nastradao devetogodišnji Stefan B. Podsetimo, posle stravične nesreće u Ulici Marijane Gregoran, posle koje su građani danima protestvovali, Galić je pobegao sa mesta nesreće ali ga je policija ubrzo identifikovala i uhapsila.

– Krivično vanpretresno veće pre nekoliko dana, odlučilo je da Galiću produži pritvor u kom je od 23. jula – potvrdio je izvor.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Galić se sumnjiči da je na pešačkom prelazu kolima naleteo na Mihaila Balića i dvojicu njegovih sinova starih pet i devet godina. Stefan je tada teško povređen, a nekoliko dana kasnije dečak je preminuo u bolnici.

Tokom iznošenja odbrane pred sudom, Galić je izjavio saučešće porodici ali je rekao i da smatra da nije kriv za tragediju, navodeći da je video čoveka na trotoaru ali ne i decu i da je njegov utisak bio da on neće krenuti da prelazi ulicu.

Oglasio se SVEDOK stravične pogibije dečaka na Karaburmi: Ovo bi mogao da bude glavni UZROK nesreće

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom od suda je zatražilo da ga osudi na jedinstvenu kaznu od 10 godina zatvora zbog krivičnih dela – teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći, kao i meru Zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina. Suđenje bi trebalo da bude nastavljeno 20. januara.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar