Senzacija u Ligi nacija: Srbija u Beogradu protiv Mesija ili Nejmara?

Revolucija novog takmičenja samo što nije objavljena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Kako sada stoje stvari čini se da bi doslovno tek osnovano takmičenja UEFA, Liga nacija, mogla da doživi ozbiljnu reorganizaciju.

Naime, navodno je došlo do dogovora između Evropske kuće fudbala i KONMEBOL (južnoameričke fudbalske organizacije), oko zajedničkog takimčenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pojedini navodi tvreda da će ovo biti odgovor dve najjače regionalne fudbalske organzacije FIFA, koja potencira ideju da se Mundijal igra na dve godine.

Tako da je sada najavljeno da će od sezone 2024/25 pored evropskih reprezentacija u Ligi nacija igrati i Južnoamerikanci, pa bi takav rasplet mogao da nam dovede prave velikane svetskog fudbala u Beogradu.

Ideja je da bi se šest najboljih reprezentacija Južne Amerike bi se priključile A diviziji Lige nacija.

Na današnji dan to bi bili Brazil, Argentina, Kolumbija, Urugvaj, Peru i Čile, i oni bi sa 16 evropskih ekipa činili A diviziju od 22 tima.

Preostala četiri tima – Paragvaj, Ekvador, Venecuela i Bolivija – bile bi pridodate B diviziji, koja bi potom brojala 20 ekipa.

Ovo znači da bi Srbija u slučaju osvajanja svoje grupe u predstojećoj sezoni Lige nacija gde igra sa Slovenijom, Švedskom i Norveškom, mogla da ode u diviziju A.

U tom slučaju možemo očekivati da gledmamo igrače poput Nejmara ili Mesija u prestonici Srbije.

BONUS VIDEO:

Srbija saznala raspored: Evo kada “orlovi” igraju u Ligi nacija



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar