NOVE MERE za ulazak u Grčku: Uslovi se odnose i na vakcinisane i nevakcinisane

Ova vest oduševila je ljubitelje zimovanja na moru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Od nedelje 19.12.2021. godine od šest ujutru svi koji žele da uđu u Grčku moraće da imaju negativan PCR test ne stariji od 48 sati.

Ovo se, kako je navedeno, odnosi na vakcinisane i na nevakcinisane, piše na Fesjbuk grupi “Grčka uživo”, prenosi “Blic”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova vest oduševila je ljubitelje zimovanja na moru, obzirom da je poznato da su Srbi u hladnim mesecima zimovali najviše na Halkidikiju.

Podsetimo, aktuelni preduslovi za putovanje u Grčku pre pet dana produženi su za još nedelju dana, a jedina promena se tada odnosila na one koji su preležali kovid-19 i čija potvrda više neće važiti od 30 do 180 dana, već od 30 do 90 dana nakon prvog pozitivnog testa.

Nova ministarska odluka Preduslovi za ulazak u zemlju radi ograničavanja širenja kovida-19 bila je objavljena u Službenom glasniku Grčke i važiće do petka.

Svi posetioci bez obzira na državljanstvo i način ulaska u zemlju imaju četiri opcije, u vezi sa dokumentima koje treba da prilože vezano za kovid.

Prva opcija se odnosi na vakcinisane osobe koje treba da imaju potvrdu o vakcinaciji, uz uslov da je od revakcinacije prošlo 14 dana.

Druga opcija za ulazak u zemlju je sa negativnim testom: ili PCR-om obavljenim u poslednja 72 sata pre putovanja ili brzim antigenskim testom obavljenim pre 48 sati.

Treća opcija se odnosi na one koji su preležali kovid, i za koje su od danas uvedene nove promene. Te osobe moraju da imaju potvrdu da su preležale kovid, u periodu od najmanje 30, a najviše 90 dana od putovanja.

Evropski digitalni kovid sertifikat je četvrta alternativa za ulazak u Grčku.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar