Pripremite ih za SEZONU: Četiri načina da stari kaputi budu kao NOVI

Možete dodati drugačije dugmiće i tako promeniti izgled kaputa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ne očajavajte ako niste u prilici da se u ovom trenutku počastite novim kaputom – svoj prošlogodišnji model možete obnoviti promenom detalja ili postave, uz pravilno održavanje.

Ako niste u mogućnosti da odnesete kaput na hemijsko čišenje kako biste bili sigurni da je svež i čist za ovu sezonu, iskoristite ove savete.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svakako ćete biti moderno obučeni i ušuškani bez velikog troška.

Koristite paru

Kada se odeća spakuje, lako se gužva. Tada se na njoj stvaraju nabori, a zgužvanost čini da izgleda staro i pohabano. Nemojte kaput peglati, već samo usmerite paru iz pegle ka njemu. Ako nikada ranije niste parili odeću, okačite kaput na vešalicu na poleđini vrata i prelazite parnim aparatom ili peglom s kraja na kraj stojeći na rastojanju.

Dugmići – modni detalj

Jedan od najefektnijih a jeftinijih načina da potpuno promenite izgled svog kaputa jeste da mu promenite dugmad. Naravno, morate se voditi veličinom rupica na kaputu, ali nekad će vrlo jarke boje dugmadi napraviti tu preko potrebnu promenu. Kombinujte i materijale – drvena, presvučena ili metalna dugmad možda su pravi izbor za modnu promenu koju tražite.

Foto: Shutterstock

Veštačko krzno na kragni

Kragne, okovratnici i manžetne od veštačkog krzna već godinama su popularni. Još bolje, mnogi od ovih delova skidaju se i peru u mašini. Prvo proverite etiketu, i ako jeste, okrenite kaput naopačke i stavite na hladno pranje na 30 stepeni koristeći blagi deterdžent. Ostavite da se osuši na širokoj vešalici, uiklanjajući višak vode tako što ćete ga staviti između dva peškira. Kada se osuši, raščešljajte vlakna kragne mekom četkom.

Skinite kvržice vune

Ako je vaš kaput od vune, verovatno ćete primetiti da se formiraju kvržice, kuglice vune. Obično se nalaze ispod pazuha i gde vam se tašna trlja o bok. Ovo je uzrokovano iskidanim vlaknima, a najčešće se dešava kod odeće napravljene od vune pomešane sa sintetičkim tkaninama, kao što je poliester.

Foto: Shutterstock

Ovakav ućebani materijal učiniće da vaš kaput izgleda starije nego što zaista jeste, tako da je dobra ideja da ga ga uklonite. Upotrebite šišač za džempere, koji će brzo i bez ikakvih oštećenja osvežiti svaku površinu. Ako je vaš kaput od kašmira, pokušajte da koristite samolepljivi valjak za izuzetno nežno uklanjanje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar