Rusija dobija MOĆNO hipersonično oružje: Putinov odgovor na NATO sankcije

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da ruska sredstva objektivne kontrole otkrivaju preko 50 NATO izviđačkih aviona i dronova u blizini njenih granica svake nedelje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL POOL PHOTO

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da će se hipersonično oružje sa maksimalnom brzinom od 9 maha pojaviti u Rusiji u bliskoj budućnosti.

– Sada smo testirali i to uspešno, a od početka godine bićemo naoružani novim hipersoničnim raketama morskog baziranja, brzine 9 maha – rekao je Putin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Moskva razvija hipersonično oružje kao odgovor na akcije NATO-a koje predstavljaju pretnju Rusiji, rekao je on.

– Stvari su došle do toga da su protivraketni odbrambeni sistemi raspoređeni u Poljskoj i Rumuniji, a lanseri koji se tamo nalaze, Mk-41, mogu biti opremljeni i udarnim sistemima Tomahavk. Ali ovo takođe stvara pretnje za nas. Pa, ovo je očigledna činjenica, očigledna stvar. Uprkos svim našim zahtevima da se to ne radi, šta se dogodilo? Ono što sada vidimo. Kao odgovor, bili smo prinuđeni, želim to da istaknem, bili smo primorani da počnemo da razvijamo hipersonično oružje. Ovo je naš odgovor – rekao je Putin.

Ranije je rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da ruska sredstva objektivne kontrole otkrivaju preko 50 NATO izviđačkih aviona i dronova u blizini njenih granica svake nedelje.

BONUS VIDEO



Izvor: Sputnik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar