Palačinke koje ne goje: Dodajte samo JEDAN sastojak i uživajte u omiljenoj poslastici (RECEPT)

Evo po čemu se razlikuju od onih "običnih"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Diana Miller / ImageSource / Profimedia

Ako obožavate da jedete palačinke ali strahujete da ćete uneti previše kalorija putem njih, ovo je pravi recept za vas.

Ove palačinke se prave od heljdinog brašna za koje je poznato je mnogo zdravije od pšeničnog.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, pogodne su za osobe koje su alergične na gluten.

Sastojci:

1 šolja brašna od heljde

1 šolja integralnog brašna

3 šolje mleka

1 šolja kisele vode

s0, šećer

Foto: – / Digifoodstock / Profimedia

prašak za pecivo

2 kašike ulja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte naizmenično brašno i mleko, kiselu vodu i kada umutite ostavite u friždieru na pola sata. Pre pečenja dodajte prašak za pecivo i ulje, pa promešajte.

Prijatno!

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Espreso

Komentari (2)

Ostavite komentar