Više ga nećete bacati: Trik kojim ćete bajat hleb opet učiniti svežim

Jučerašnji hleb može biti ukusan i hrskav kao domaći

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Hleb je namirnica koju kupujemo gotovo svaki dan, iako se neretko dešava da nam ostane čak i pola vekne od prethodnog dana.

Jasno je da bajat hleb niko, naročito mlađi, neće jesti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Moguće je i da je jutro kišno, pa vam se i ne izlazi do pekare ili prodavnice.

hleb za kandidu
Foto: Victority/Alamy/Alamy/Profimedia

Međutim, postoji jedan trik kojim ćete jučerašnji hleb ponovo učiniti svežim i ukusnim.

Najpre uključite rernu na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje.

Kada se rerna zagreje, hleb stavite ispod slavine i pokvasite.

Nema potrebe da ga natapate, ali ga nemojte ni samo isprskati.

Nakon toga, stavite hleb u tepsiju i ubacite u rernu na 10 minuta.

Hleb će nakon toga biti hrskav i ukusan, kao da je domaći.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar