RAT advokata zbog Mike Aleksića: “Kolega iskače iz FRIŽIDERA, postao je dosadan”

Tintor je kao neprimerenu ocenio Jakovljevićevu izjavu "pobedićemo, pobedićemo"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic

Dok javnost čeka konačan rasplet slučaja Miroslava Mike Aleksića (69), vlasnika škole glume “Stvar srca”, optuženog za silovanje i polno uznemiravanje svojih bivših učenica, zahuktava se rat između advokata okrivljenog i zastupnika oštećenih.

Dok se čeka nastavak suđenja, ring u sudnici zamenjen je ringom u medijskim nastupima, a kako sada stvari stoje, teško je prognozirati ko će u ovoj verbalnoj bici izvući deblji kraj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi udarac zadao je advokat Jugoslav Tintor, zastupnik glumica Milene Radulović (36) i Ive Ilinčić (35), koje su Aleksića optužile za seksualno zlostavljanje. On je spočitao braniocu okrivljenog Zoranu Jakovljeviću da je sud nepotrebno zatrpao predlogom da se sasluša čak 60 svedoka. Među predloženim svedocima su, kako smo već objavili, glumci Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Aleksandar Berček, Nikola Đuričko, Vuk Kostić i Dubravka Mijatović, kao i otac Ilarion, koji se pre zamonašenja bavio glumom i muzikom.

KOLEGA, KO VAM RADI MARKETING?

– To je način da se od šume ne vidi drvo i da postupak dugo traje. Na sudu je da razdvoji bitno od nebitnog. Znate, to što je nekome u toj školi glume bilo lepo nema nikakve veze sa ovim postupkom i sa osobama koje su tamo pretrpele nasilje. Takođe, netačno je da bez DNK dokaza nema presude jer ne postoje važniji i manje važni dokazi – istakao je Tintor.

Bjelogrlić, Kojo i Đuričko MIKINI SVEDOCI: Aleksić samouveren, začulo se – “pobedićemo, pobedićemo”

Tintor je kao neprimerenu ocenio Jakovljevićevu izjavu “pobedićemo, pobedićemo”, što je uzviknuo prilikom ulaska u sud.

Uz to je izjavio da je Jakovljević “to sigurno uradio na savet nekog PR stručnjaka, koji zna šta će medijima biti zanimljivo”.

KOLEGA ISKAČE IZ FRIŽIDERA

A šta na sve ovo kaže druga strana?

Reč ima advokat Zoran Jakovljević, koji ne krije da su ga ove Tintorove reči razbesnele.

– Imam utisak da je moj kolega Tintor nešto veoma uznemiren u poslednje vreme. Ne znam iz kojih razloga ne izbija iz medija, pa imam utisak da će, kada budem otvorio frižider ili zamrzivač, on iskočiti iz njega! Stičem utisak da je malo preterao, da je postao dosadan, da ne znam šta pokušava da postigne tim svojim konstantnim medijskim nastupima. Ta njegova demagogija i taj njegov jednostrani pristup da je oštećenima ili njemu sve dozvoljeno – da predlažu dokaze kako hoće i da vrše medijski linč i da krše pretpostavku nevinosti. I da vrše brojne povrede je dozvoljeno, a kada neko radi svoj posao onako kako treba najbolje da ga radi, onda to predstavlja problem.

Završeno ročište: Mika Aleksić negirao SILOVANJA, sudija odbio samoizuzeće koje su tražili advokati

Otužna su ova medijska spinovanja, medijske hajke koje se sada trenutno vode. Prema tome, najbolje bi bilo, kao što sam i do sada govorio, da se ovaj predmet rešava u sudnici i da moj uvaženi kolega svojim ponašanjem ne vrši pritisak na sud, jer sve ovo što je dosad uradio u protekla 24 sata, posebno svojom izjavom da je vest dana što se sudija nije izuzeo, krajnje je, krajnje protivna zakonu i ne znam šta on time pokušava da postigne – kaže Jakovljević za Objektiv.

KOLEGA, SMANJI DOŽIVLJAJ

Jakovljević je optužio Tintora da “samo zamajava srpsku javnost, podmeće i menja teze i stvara jako pogrešnu sliku o tome šta se dešava u ovom predmetu”, a potom dodao:

– Poručujem kolegi Tintoru da malo smanji doživljaj. Govoreći o navodima Tintora da je zatrpao sud sa čak 68 svedoka, Jakovljević odgovara: – Ma šta je njega briga, neka gleda svoja posla! Neka gleda svoja posla i nek se on pobrine da sve ono što je do sada uradio dokaže na sudu! Neka pusti da mi radimo svoj posao onako kako najbolje znamo i umemo.

Isplivale nove GADOSTI Mike Aleksića: Tužilaštvo do detalja navelo šta se STVARNO zbivalo u školi glume

KO KOČI SUĐENJE?

Konkretno, što se tiče broja svedoka, Jakovljević je precizan.

– Taj broj svedoka ne mora da znači ništa. Sigurno je da ćemo odustati od nekih svedoka ukoliko budu ponavljali iste činjenice. Napominjem da sam jedino ja insistirao da se suđenje održi. Oni su se usprotivili, a kada izađu pred novinare, govore kako mi kočimo postupak i vršimo zloupotrebu procesnih ovlašćenja. Neka se oni ne sekiraju. Ne dozvoljam da bilo ko u javnosti spomene kako mi odugovlačimo postupak. Mi ćemo učiniti da taj proces što pre završimo, a ja mom klijentu želim dobro zdravlje, da taj postupak možemo pravosnažno i okončati. I naravno da ćemo dokazati nevinost! I naravno da ćemo pobediti! Oni su obmanuli i izmajmunisali celokupnu srpsku javnost. To ćete videti i to ćemo dokazati! – uveren je Jakovljević.

Piše: Danica Ćuruvija

BONUS VIDEO: 

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 30. I 31. OKTOBAR 2021. GODINE

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Ako je došlo do toga da Bjela bude uzor za nečije vladanje i ponašanje onda je ovo kraj morala. Svi ovi muskarci iz Mikine škole su grubijani i vandali,bez obraza.

    Odgovori

Ostavite komentar