Bjelogrlić, Kojo i Đuričko MIKINI SVEDOCI: Aleksić samouveren, začulo se – “pobedićemo, pobedićemo”

Jugoslav Tintor, zastupnik oštećenih glumica, posebne primedbe imao je na činjenicu što sudija Zoran Božović sudi Aleksiću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr,Ata Images,Medija centar,Printscreen/Facebook

Glumci Nikola Kojo, Vuk Kostić, Dragan Bjelogrlić, Nikola Đuričko, Aleksandar Berček i Goran Sultanović predloženi su juče na sudu za svedoke odbrane u procesu koji se vodi protiv Mike Aleksića (69), vlasnika škole „Stvar srca”, optuženog za silovanje i polno uznemiravanje njegovih učenica.

Kako Objektiv saznaje, ovo je Višem sudu u Beogradu juče predložio Aleksićev advokat, Zoran Jakovljević, a o ovom predlogu će tek biti odlučivano.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Glumac Dragan Bjelogrlić je predložen kako bi se izjasnio da mu je u vreme hapšenja Aleksića glumica Milena Radulović predala diplomski rad, to jest scenario za „Učitelja”. U tom scenariju je opisala šta je sve doživela u školi glume – otkriva izvor Objektiva.

Inače, na jučerašnjem pripremnom ročištu Aleksić je izjavio da nije kriv. Saslušanju predloženih glumaca usprotivili su se advokati oštećenih – Jugoslav Tintor, Borivoje Borović i Denis Bećirić.

– Sama činjenica da se pred sud, nakon istrage u kojoj je saslušano 30 svedoka, u fazi glavnog pretresa predlaže ne deset već 50 ili 60 svedoka, govori u prilog tome da se procesna prava zloupotrebljavaju od strane odbrane kako bi se proces prolongirao – rekao je Tintor, koji se nada da će sud razdvojiti bitno od nebitnog.

„ODBRANA ZATRPAVA I ODUGOVLAČI”

Advokat Borivoje Borović je izjavio da je pripremno ročište prekinuto jer je odbrana Mike Aleksića dostavila preobiman set dokaza, te da su oni osporili ispitivanje svedoka na razne okolnosti.

– Ti svedoci su se pojavljivali na televiziji, gde su imali paralelna suđenja i sugerisali kako da se vodi postupak, čime su ometali postupak, a sada bi oni trebalo da svedoče. Donosili su i razne fotografije. Mislim da su zatrpali dokazima sud da bi se odugovlačio proces. Dovoljno je bilo da bude jedan svedok, a ne 15 glumaca i poznatih režisera da budu svedoci na okolnost kako je Mika Aleksić sprovodio časove glume – naglasio je Borović.

SUDIJA ZAPEO DA SUDI

Jugoslav Tintor, zastupnik oštećenih glumica, posebne primedbe imao je na činjenicu što sudija Zoran Božović sudi Aleksiću.

Foto: M.M./ATAImages

– Ono što je za mene vest dana, to je da se sudija Zoran Božović nije samoizuzeo iz predmeta iako mu je uručena odluka Vrhovnog kasacionog suda i iako je svestan činjenice da je odlučivao u ovom predmetu o pritvoru i produžio pritvor okrivljenom Aleksiću. To ga čini problematičnim da vodi ovaj postupak. Za mene je iznenađujuća njegova odluka da se nije samoizuzeo – rekao je Tintor.

Advokati oštećenih su u startu predložili da se Božović sam izuzme jer je već produžavao pritvor Aleksiću.

– Proces Darku Šariću je zbog takve stvari oboren, kao i mnogi drugi. Sudija Božović je rekao da on ne želi da se samoizuzme i da želi da on sudi ovaj proces. Meni nije jasno zašto baš neko želi da sudi ovaj predmet – istakao je on.

„POBEĐUJEMO, POBEĐUJEMO”

Mika Aleksić je juče u sud došao samouvereno, a njegov advokat Zoran Jakovljević na ulazu je uzviknuo: „Pobeđujemo, pobeđujemo!”

Aleksića je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović (36), a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić (35) i druge devojke. Nastavak suđenja zakazan je za 15. novembar.

Piše: Danica Ćuruvija

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 29. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar