Isplivale nove GADOSTI Mike Aleksića: Tužilaštvo do detalja navelo šta se STVARNO zbivalo u školi glume

Aleksićev način rada podrazumevao je da polaznici ne prenose roditeljima šta se dešava u školi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milena Arsenic/011info-com

Miroslav Aleksić (69), po zanimanju filmski reditelj, suvlasnik produkcijske kuće „Stvar srca”, optužen da je u prostorijama škole glume u Knez Mihailovoj ulici tokom osam godina 13 puta seksualno napastvovao sedam polaznica, za motiv je imao, prema stavu Višeg tužilaštva, sopstveno seksualno zadovoljenje.

Da bi ga ostvario, koristio se i fizičkom silom, pored toga što se polaznicima nametnuo kao apsolutni autoritet, kome se ne suprotstavlja i čiji se nalozi ispunjavaju ako se želi uspeh.

ZADIRANJE U INTIMU

Aleksićev način rada podrazumevao je da polaznici ne prenose roditeljima šta se dešava u školi, a stvarano im je i uve- renje da od njegovog uticaja zavisi njihova buduća glumačka karijera. Ti mladi ljudi često su studije nastavljali upravo kod Aleksićeve supruge, profesorke Fakulteta dramskih umetnosti Biljane Mašić. Neke od sedam polaznica, prema daljim saznanjima Objektiva, napastvovao je jednom, neke više puta, dok se sam način, kako je to navodno činio, nije previše razlikovao. Kako saznajemo, zadirao je u njihovu najdublju intimu.

U tih 13 događaja koji se Aleksiću stavljaju na teret, u kancelariji škole, nekad i dok je čas bio u toku, bilo je ljubljenja, dodirivanja po različitim delovima tela, onim koji jesu i osećaju se kao intimni, oralnog zadovoljavanja, klasične penetracije, a najčešće, čini se bar, penetracije prstima. Neki od tih postupaka ponekad su pratili prostakluci.

Uz stroga pravila i upotrebu sile, Aleksićev način ophođenja bio je takav da su se oštećene osećale poniženo. Većini devojaka zlostavljanje se dogodilo u godini koja je prethodila punoletstvu.

Najstarija od onih za čije se seksualno napastvovanje tereti rođena je 1992, a najmlađa 2003. godine. Tu dolazimo do zanimljivog podatkaprema nezvaničnim saznanjima Objektiva, ima svedočenja koja ukazuju da je sličnih dešavanja bilo i pre perioda koji se pominje u optužnici. Ima svedoka rođenih sedamdesetih godina prošlog veka, a mnogi od njih se međusobno ne poznaju, a neki od njih nisu čak imali ni nameru da se ikada bave glumom, niti su pokušavali da upišu Akademiju.

Piše: Ksenija Kapisoda

OSTATAK OVE PRIČE I MNOGE DRUGE AKTUELNOSTI PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 9. OKTOBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (7)

  1. Zaista tuga, Neša je, pretpostavljam, zaslužio sve hvale. Sigurno. No, gospođo, čime se rukovodite, kada nekoga- pljunete. Šta je sa vašim, vazduhom...??? P.S. Ima li smisla, da vam se bilo šta, objašnjava ?

    Odgovori
  2. Tuga, ode nam Nesa Nenadovic koji je bio dusa od coveka,koga su deca u skoli glume obozavali kao rodjenog oca i protiv koga nijedna ruzna rec nikad nije izrecena, a ovakvi nasilnici i dalje trose vazduh...

    Odgovori

Ostavite komentar