Mika Aleksić danas prvi put na SUDU zbog optužbi za četiri silovanja: Izjasniće se o KRIVICI (FOTO)

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Pred Višim sudom u Beogradu danas će u 10 sati biti održano pripremno ročište vlasniku škole Miroslavu Aleksiću, optuženom za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost, a Aleksić će se prvi put kratko izjasniti o krivici.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Optuženi Miroslav Aleksić danas će na priprenom ročištu biti obavešten o svojim pravima i biće upitan da li ih razume, da li je primio optužnicu i kako se izjašnjava povodom nje – kaže Jugoslav Tintor koji u ovom slučaju zastupa žrtve Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

Posle pripremnog ročišta, na koje bi vlasnik škole glume trebalo da dođe sa nanogicom, iz kućnog pritvora, biće zakazan početak suđenja.

Miroslav Aleksić, podsetimo, bio je uhapšen 16. januara i u Centralnom zatvoru bio je do 10. septembra, kada je prebačen u kućni pritvor. Učitelja glume, prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović, optužbema se pridružila Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge njene koleginice.

On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela.

Aleksić se tereti da je seksualno zlostavljao svoje učenice u periodu od 2008. do 2020. godine. Otkriven je kada ga je pet hrabrih devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić prijavile policiji i ispričale kroz kakav su pakao prolazile dok su pohađale časove glume u Aleksićevoj školi glume.

Zbog ovih dela Krivičnim zakonikom njemu je zaprećena kazna od pet do 15 godina robije, odnosno od dve do 10 godina zatvora.

Klupko užasa počelo je da se odmotava kada je hrabra glumica Milena Radulović otkrila da ju je silovao učitelj glume kada je imala 17 godina. Kako je tada ispričala, to se nije desilo samo jednom. Milena Radulović ispričala je da su ona i nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavile policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se – ispričala je Milena Radulović.

Nakon nje, još jedna hrabra mlada glumica, Iva Ilinčić svedočila je o svom strašnom iskustvu. Kako je rekla, ona nije bila silovana, ali ju je Aleksić seksualno zlostavljao. Šest godina ona je o tome ćutala.

– Bukvalno nikome nisam rekla. Ni mami, ni tati, ni sestri, ni tadašnjem dečku, sadašnjem… Nikome. Ne znam kako to da objasnim. Stidela sam se, preuzela sam njegovu sramotu, osećala sam se kao saučesnik. Bila sam mala, nisam shvatala da nisam saučesnik, već žrtva jednog izrazito inteligentnog čoveka koji je stalno govorio da me zna u dušu. I stvarno me je znao. On je imao isti sistem sa svakom žrtvom, znao je kako da se približi i koliko god ti kod kuće smišljaš šta ćeš mu reći, sledeći put kada te napadne, plašiš se i vraćaš se, jer ne želiš da izađeš iz svoje grupe… Dokle to ide? Ne želiš da on misli loše o tebi. Ne želiš da on misli da nisi spremna da uradiš sve za njega. Konstantno postavlja stvari da ti je dao ceo svet na dlanu, ponavlja “ja sam vama potreban, ne vi meni”, a mi kao mantru to slušamo 10 godina – ispričala je Iva Ilinčić.

Treća žrtva koja danas ima 20 godina možda je doživela i najveću traumu. Kako je ispričala, nju je Aleksić silovao prvi put kada je imala 18 godina. Posle toga, tvrdi, silovanje se ponavljalo svakog utorka sedam meseci.

Aleksić je nakon osam meseci 10. septembra pušten iz pritvora. Iznenadnu odluku suda kratko je za naš list prokomentarisala glumica Milena Radulović.

– Samo da je živ i zdrav, vidimo se u sudnici – rekla je Milena Radulović.

Suđenje otvoreno za javnost

– Milena Radulović i Iva Ilinčić odlučile su da njihovo svedočenje ne bude zatvoreno za javnost. Kao što su skupile snage i hrabrosti da o svemu već govore pred tužiocem, tako će govoriti i pred sudom.

– Naravno, sve ovo će ponovo biti stresno za žrtve jer ponovo proživljavaju strahotu koja ih je zadesila. Koliko sam obavešten, jedino će maloletna žrtva svedočiti iz posebne prostorije. Aleksićeva odbrana moći će normalno da joj postavlja pitanja. Za sve njih ponovno svedočenje biće mučno i predstavljaće teret, ali to je potrebno da bi se pravda zadovoljila. Te devojke pokazale su svoju hrabrost i spremnost da svedoče protiv Aleksića i daju snagu svima onima koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji – rekao je Jugoslav Tintor koji u ovom slučaju zastupa žrtve Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

BONUS VIDEO:Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar