Konačno priznao, pa zaplakao: “Ja sam fudbaler i gej” (VIDEO)

Jedini priznati gej koji trenutno igra u prvoj ligi neke države

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nigel Owen / Actionplus / Profimedia

Fudbaler Adelejd junajteda Džoš Kavalo priznao je da je homoseksualac u video snimku kojim je želeo da obavesti javnost.

– Zdravo svima, Džoš Kavalo ovde. Imam nešto lično što želim da podelim sa svima. Ja sam fudbaler i ja sam gej – počeo je član kluba iz elitnog ranga australijskog fudbala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Bio je dug put do ove tačke u mom životu, ali ne mogu da budem srećniji zbog moje odluke da ovo objavim. Borio sam se sa svojom seksualnošću već šest godina i drago mi je da sam se toga rešio. Za ljude koji me lično znaju, znate da sam introvertna osoba. Uvek sam osećao potrebu da se krijem, jer sam se stideo. Krio sam ko sam, kako bih ostvario svoj san kao klinca, da igram fudbal i budem tretiran jednako, što se nikada nije činilo realnim – objasnio je on.

Potom je otkrio kako mu je bilo kao gej fudbaleru dok se nije znalo za njegovu seksualnu pripadnost.

– Kao gej fudbaler, naučio sam da skrivam svoja osećanja kako bih bio “u kalupu” profesionalnog fudbalera. To su dva sveta koja se ranije nisu susretala. Odrastao sam misleći da se o ovoj temi nikada ne govori – teško govori Kavalo o ovoj temi.

– Želim da napravimo promenu, da pokažemo da su svi dobrodošli u fudbalu i da zaslužuju pravo da budu autentični – poručio je Džoš Kavalo.

Vezni igrač Adelejda nije jedini otvoreno priznati homoseksualac u fudbalu, ali je trenutno jedini koji igra u prvom rangu neke države.

Otkriveno: Aleksandar Katai nije igrao u Ligi Evrope jer bi bio pozitivan na doping testu?!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar