Otkriveno: Aleksandar Katai nije igrao u Ligi Evrope jer bi bio pozitivan na doping testu?!

Lekarski tim Crvene zvezde zaslužan što su klub i fudbaler izbegli verovatno veliku kaznu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport.rs ©

Kako piše Informer, Aleksandar Katai propustio je utakmicu u Danskoj protiv Mitjilanda zbog toga što se inhalirao istim lekom kao i njegov sin, a ispostavilo se da taj lek u sebi ima nedozvoljenu supstancu, zbog koje bi pao na doping testu, pa je time mogao da dobije dugu suspenziju.

Katai je pomislio da mu neće škoditi da koristi dečju terapiju, a želeo je da posle preležane korone bude što spremniji. Srećom po crveno-bele, pravovremenom reakcijom lekara utvrđeno je da se supstanca koju je povremeni reprezentativac Srbije uzeo, nalazi na spisku nedozvoljenih, tako da nije ni otputovao u Dansku.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dan pre puta klupski doktor Miodrag Mladenović rekao je igračima da napišu spisak svih lekova koje su koristili prethodnih dana. Odmah je na Kataijevom spisku uoči nedozvoljenu supstancu, čije korišćenje zabranjuje Svetska antidoping agencija. Doktor Mladenović je o svemu obavestio šefa stručnog štaba Dejana Stankovića, jer je bilo jasno da bi Kataijev nastup u Danskoj predstavljao rizik da igrač bude suspendovan na duže vreme, a i Zvezda bi bila kažnjena. Zato je Aleksandar ostao kod kuće – kaže Informerov izvor.

Crvena zvezda će danas igrati u Surdulici protiv Radnika duel odloženog 5. kola Superlige Srbije.

Svaka bi ga uprava za trenera poželela: Nesvakidašnje – strateg italijanskog velikana nahvalio čelnike



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar