Prirodna apoteka u jednoj čaši: Sok od bundeve snižava krvni pritisak i reguliše holesterol (RECEPT)

Preporučuje se da sok pijete tokom sedam dana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kada se radi o zdravlju, nikako ne potcenjujte kosrisnost bundeve.

Sok od bundeve kao lek sadrži moćne antioksidanse, koji smanjuju rizik za razvoj srčanih bolesti i moždanog udara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prisustvo pektina i fitosterola smanjuje rizik od visokog krvnog pritiska. Takođe smanjuje nivo lošeg holesterola.

Sastojci:

1,5 kg očišćene bundeve
3,5 l vode
0,5 kg smeđeg šećera
sok od 5 limunova
cimet
mleveni đumbir

Ulje budneve
Foto:Mykola Lunov/Panthermedia/Profimedia

Priprema:

Bundevu očistite i isecite na kriške. U vodu dodajte šećer, iseckanu bundevu i kuvajte dok bundeva ne omekša. Kada je dovoljno mekana, propasirajte je, a zatim u ohlađenu propasiranu tečnost dodajte sok od limuna, cimet i đumbir po želji.

Ako želite gusti sok, tečnosti dodajte i propasirano meso bundeve (količinu prema želji).

Sipajte u sterilisane staklene flaše, ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider.

Potrošite u roku od sedam dana ili zaledite.

BONUS VIDEO:

 

Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar