Hrvati PUCAJU od muke: Napadaju predsednika Vučića i Srbiju zbog gradnje aerodroma u Trebinju! (FOTO)

Nema sumnje da će aerodrom u Trebinju biti izgrađen tačno u najavljenim rokovima, kao i da će taj aerodrom biti i bolji i profitabilniji od onog u Dubrovniku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tamara Trajkovic, Privvatna arhiva

Hrvati nastavljaju sa podmuklim, prljavim napadima na Srbe i Srbiju. Nakon što su se svi ustaški mediji uključili u sramnu kampanju protiv Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sada su se dali u “analizu” projekta izgradnje aerodroma u Trebinju čije finansiranje je najavila Vlada Srbije.

Tako na celoj duplerici “Slobodne Dalmacije” tobože izražavaju zabrinutost da li će aerodrom biti izgrađen, a kada bude izgrađen da li će biti isplativ, jer se, kako pišu, isuviše blizu nalaze aerodromi u Dubrovniku i Tivtu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, u ovako korisnom projektu Zagreb vidi alat “srpskog ekspanzionizma”, koji preti da uzgrozi njihove interese.

Nema sumnje da će aerodrom u Trebinju biti izgrađen tačno u najavljenim rokovima, kao i da će taj aerodrom biti i bolji i profitabilniji od onog u Dubrovniku.

Jasno je da medijima u Hrvatskoj ne ostaje ništa drugo osim da mrze i napadaju Srbiju i predsednika Vučića. Iz svega navedenog nema sumnje da im smeta što je Srbija preuzela ulogu lidera u regionu, što potvrđuje činjenica da je hrvatski BDP prvi put niži od BDP-a u Srbiji.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u subotu nakon sastanka sa Miloradom Dodikom da prve avione na novom aerodromu u Trebinju očekuje pre 2023.godine.

Foto: Privatna arhiva

Vučić je rekao da su obezbeđena sredstva za izgradnju aerodroma, koji će koštati 70 miliona evra, dok će još 35 miliona evra biti uloženo u infrastrukturno opremanje.

– Što ćete da vidite na terenu već od juna 2022. godine. I, verujem prve avione na trebinjskom aerodromu pre kraja 2023.godine – rekao je Vučić.

To bi, kaže, trebalo da podigne celu Hercegovinu, da približi Trebinje i Hercegovinu Beogradu i svetskim centrima.

Dodao je da se izrada planske projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju završava u martu, kao i da su obezbeđena sredstva za eksproprijaciju zemljišta.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar